Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μπλόκο από δασκάλους στην εγκύκλιο Ολοήμερου

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης

Μπλόκο στην απόπειρα μετακινήσεων εκπαιδευτικών εκτός Α' Διεύθυνσης πέτυχαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Σωματείων της Α' Αθήνας, καθώς και η κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης. Οι μετακινήσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα πλασματικών υπεραριθμιών και συγκάλυψης των κενών που δημιουργεί η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και ιδιαίτερα της Υπουργικής Απόφασης για τον "Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού" και της εγκυκλίου εφαρμογής της.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις οδήγησαν μέχρι στιγμής να κατακτηθεί να μην γίνει υπολογισμός σε ώρες, κάθε τμήμα να έχει το δάσκαλό του, να υπάρχει δάσκαλος στα ολοήμερα και να χρησιμοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία όπου υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθούν 143 κενά και 133 υπεραριθμίες.


Τα Εκπαιδευτικά Σωματεία απαίτησαν από την Α' Διεύθυνση να τοποθετηθεί στο θέμα των αποπσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ, δηλώνοντας αυτό που είναι πασιφανές για το μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της χώρας, ότι τα κενά είναι δυναμικά και αυξάνονται συνεχώς, ότι το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης και να δεσμευτεί ότι θα τοποθετήσει όλους τους συναδέλφους/ισσες σε σχολικές μονάδες για τις ανάγκες των σχολείων και δε θα τους διαθέσει στην περιφέρεια. Ως προς αυτό το θέμα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν δεσμεύτηκε. Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ, με απόντα τα δύο διορισμένα μέλη της διοίκησης, και ο Διευθυντής εκπαίδευσης προχώρησε σε ανάρτηση των κενών με δική του απόφαση. Kαταγγέλουμε αυτή τη διαδικασία και συνεχίζουμε τον αγώνα για να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες όλοι οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, να συμμετέχουν σε όλες τις μαζικές διαδικασίες των σωματείων και να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις γιατί οι κατακτήσεις που έχουμε ως τώρα, δεν πρέπει να θεωρούνται εξασφαλισμένες όσο το Υπουργείο συνεχίζει τις πιέσεις του και δεν διορίζει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και αναπληρωτές.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: