Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Χιλιάδες στο Σύνταγμα, στάση εργασίας δασκάλων την Παρασκευή

Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες διαδηλωτών ήταν χθές στο Σύνταγμα. Οι καθηγητές, εργαζόμενοι χτυπημένοι όπως όλοι μας τα τρία αυτά χρόνια με μειώσεις μισθών, γραφειοκρατία, εκφοβισμούς, κ.λ.π. είπαν "φθάνει πια". Η απόφαση για απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στην Ελλάδα έγινε το 1988, πολλοί από εμάς είμαστε τότε μαθητές και θυμόμαστε τι γινόταν, τι έγινε. Απεργία μέσα στις εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα και στο Βερολίνο! Μόνο που εκεί η κυβέρνηση δεν τους επίταξε σαν άλλη δικτατορία.
Η συγκέντρωση των Ενώσεων Γονέων πριν το Σύνταγμα
Το είπαμε πάλι, τρία χρόνια χτυπάνε τους εργαζόμενους στα πάντα. ΄Εβαλαν στόχο το μυαλό μας και τα κατάφεραν. Ε, τώρα με την επίθεση στα σχολεία, χτυπάνε την καρδιά μας, το μέλλον μας, τα παιδιά μας. Γιατί δεν είναι μόνο ένα μέτρο, η αύξηση ωραρίου για παράδειγμα, οι απολύσεις, οι μετακινήσεις, κ.λ.π.
Υπάρχουν δεκάδες μέτρα για την παιδεία που άρχισαν σαν σε αλυσίδα να τυλίγονται γύρω από το δημόσιο σχολείο μέχρι να πνίξουν το μέλλον της χώρας. Τα παιδιά μας, το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση, την εκπαίδευση, την παιδεία.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης" μετά την απόφαση της ΔΟΕ να μην απεργήσει την Παρασκευή, προκηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή, διαλέγοντας να σταθεί δίπλα στους καθηγητές. 
Η ανακοίνωση του σωματείου του δασκάλων της περιοχής μαςΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Η απόφαση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και της ΔΟΕ να ΑΡΝΗΘΟΥΝ το αίτημα της ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία για την Παρασκευή 17/5, την πρώτη ημέρα της απεργίας των καθηγητών είναι συνδικαλιστική προσφορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο! Την ώρα που έπρεπε να υπάρξει συμπόρευση Ομοσπονδιών και Τριτοβάθμιων Συνδικάτων με τους επιστρατευμένους καθηγητές για να ενισχύσουμε τον αγώνα ώστε να σπάσει η επιστράτευση μέσω της γενίκευσης του απεργιακού μετώπου, η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και η ΔΟΕ αρνούνται να το κάνουν!
Ειδικά η άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ θα καταγραφεί στις μαύρες σελίδες του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού γιατί αφήνει μόνους τους καθηγητές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή όπου καλούνται να μετρήσουν εχθρούς και φίλους, αληθινά αλληλέγγυους και συμπαραστάτες ή εφιάλτες και πολιτικάντηδες!!! Τούτη η στάση θυμίζει μέρες ’97.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ! ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ!

Κηρύσσουμε 5ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 17/5, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις άλλες ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις απεργίας για την Παρασκευή για να ακυρώσουμε στην πράξη το κυβερνητικό σχέδιο απομόνωσης των καθηγητών.

Πηγή:  http://www.sylaristotelis.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: