Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συναντήσεις με την ψυχολόγο πάλι από τον Σεπτέμβριο

Η πρώτη πρόσκληση μας
Χθές το απόγευμα έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων γονέων με την ψυχολόγο κυρία Νάντια Δήμα. Η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας άρχισε κάπως αργά, την Άνοιξη, αλλά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας “Αθηνά Προναία” και την Ψυχοπαιδαγωγό-Ψυχοθεραπεύτρια Νάντια Δήμα, αφορούσε μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς για θέματα που τους απασχολούν, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφθούν το Κέντρο οι γονείς του σχολείου μας για να συμμετάσχουν σε ατομικά προγράμματα συμβουλευτικής. Κι όλα αυτά δωρεάν. 
Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν η ψυχολόγος κυρία Δήμα μίλησε στον "κύκλο" των γονιών που συμμετείχαν για όσα απασχολούν τους γονείς και συνήθως διστάζουν να συζητήσουν. Την τιμωρία και την επιβράβευση των παιδιών, τις σχέσεις γονιών με τα παιδιά, τα όρια και τις απαγορεύσεις, τη βία στο σχολικό περιβάλλον, την  εφηβεία και τις εξαρτήσεις.Οι τρεις συνολικά συναντήσεις που έγιναν, μια κάθε μήνα, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, αν και με μικρή συμμετοχή γονέων.
Δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό. Εμείς επιμένουμε και η δράση μας θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά. Ελπίζουμε με καλύτερους όρους και συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: