Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το ΔΣ του Συλλόγου "Πλάτων" στη Σχολική Επιτροπή

Κάντε κλικ
Κάπως αργοπορημένη η ενημέρωση, συγχωρέστε μας για αυτό. Η συμμετοχή όμως μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας (Μ.Παπαχριστούδη-πρόεδρος, Ν. Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας, Έφη Βαζαίου μέλος) στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της 4ης Κοινότητας ήταν μια αποκάλυψη.
Στόχος του Συλλόγου ήταν να επιχειρηματολογήσει σχετικά με την επιστολή-αίτημα που κατέθεσε πριν το Πάσχα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας από τα μέλη της να "καταδικάσουν" την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας που έθετε αιφνιδιαστικά και με απώτερο πονηρό σκοπό, ζήτημα οργανικότητας στα σχολεία. (Η Επιστολή στη φωτο-κάντε κλικ).
Επίσης ο Σύλλογος κατέθεσε τα προβλήματα του σχολείου μας, όπως τα κατέγραψε μετά από έρευνα και συζήτηση. Θα γίνει νεότερη ανάρτηση για αυτό το θέμα.
Η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν είναι αρμόδια η Σχολική Επιτροπή για την "οργανικότητα" το πόσες τάξεις θα έχει δηλαδή κάθε σχολείο.
 Κάτι που βεβαίως γνωρίζαμε. Θεωρώντας όμως πως η πολιτική του υπουργείου έχει πρωτίστως θύμα τους γονείς και μαθητές, πιστεύουμε πως η Σχολική Επιτροοπή εκ του θεσμικού της ρόλου έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα.
Ματαίως ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων η οποία επίσης βρίσκονταν στη Σχολική Επιτροπή, παρενέβη, λέγοντας πως μπορεί η Σχολική Επιτροπή να "γνωμοδοτήσει" επί του θέματος.
Μας έγινε φανερό πως οι "διαχειριστές" των λιγοστών χρημάτων που δίνει το υπουργείο Παιδείας για τα δημόσια σχολεία, μπορούν και θέλουν μόνο να τσακώνονται για τη μοιρασιά αυτών των πολύ λίγων χρημάτων στα πολλά σχολεία. Δυστυχώς... Και τα χρήματα όλο και θα λιγοστεύουν μέχρι να μην έχουν τι να μοιράσουν οι Σχολικές Επιτροπές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: