Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Να καταδικάσει η Σχολική Επιτροπή την επίθεση στη δημόσια παιδεία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου σχολείου πριν το Πάσχα πήγε στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Χαράλαμπο Κοντό και του παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητά από τα μέλη της να καταδικάσουν την αιφνιδιαστική εγκύκλιο του υπουργείου, λίγο πριν τις γιορτές για τις οργανικές θέσεις των δασκάλων.
Την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω. Έχει όμως σημασία να επισημανθούν δυο θέματα: Πρώτον στο δικό μας σχολείο θέλουν να καταργήσουν 3 τάξεις(!) και άρα να μετακυλύσουν το πρόβλημα σε εμάς τους γονείς. Το δεύτερο είναι πως τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένα με τη διαχείριση των πολύ λίγων χρημάτων που δίνονται για το δημόσιο σχολείο, αν συνεχίσουν να συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, θα μείνουν κι αυτοί χωρίς αντικείμενο. Θα χαθεί ο ρόλος τους αφού δεν θάχουν πια τι να διαχειρίζονται...
Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε να καταδικαστεί από την 4η Σχολική Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η κυβερνητική πολιτική για την οργανικότητα, την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών. Και να αποφασίσουν να αντιδράσουν...

Η επιστολή του Συλλόγου μας....

-->
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ
Τ.Κ. 10442  ΑΘΗΝΑ

                                                                                    Αθήνα, 25 Απριλίου 2013

Προς τον πρόεδρο της 4ης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Κοντό και τα μέλη της

Αγαπητές κυρίες-κύριοι

Όπως ήδη θα γνωρίζετε στα σχολεία της Αθήνας έφθασε μια, τουλάχιστον, περίεργη εγκύκλιος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) με την οποία ζητήθηκε να καταγραφούν εντός 2 ημερών, οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό». (Απόσπασμα από ανακοίνωση της ΔΟΕ).
Είναι φανερό πως η καταστροφική πολιτική ενάντια στο δημόσιο σχολείο, του οποίου τα κονδύλια εσείς έχετε αναλάβει να διαχειρίζεστε, συνεχίζεται χωρίς τέλος. Είναι επίσης σε εμάς φανερό πως τώρα γίνονται στόχος οι εκπαιδευτικοί με πρόσχημα την «οργανικότητα» και την αυθαίρετη εισαγωγή κατώτατου ορίου μαθητών ανά τάξη που δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο.
Ως Σύλλογος Γονέων συζητήσαμε το θέμα και θεωρούμε πως οι γονείς πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται από το υπουργείο Παιδείας και την περιφέρεια η μετακύλιση των προβλημάτων παιδείας και της εκπαίδευσης στους γονείς που έχουν ήδη γονατίσει από την πολιτική φτώχειας και λιτότητας.
Σας καλούμε να καταδικάσετε κι εσείς ως Σχολική Επιτροπή της 4ης δημοτικής κοινότητας την αιφνιδιαστική ενέργεια του υπουργείου. Εκ του ρόλου και των ευθυνών σας, οφείλετε να σταθείτε δίπλα σε δασκάλους και γονείς και να υπερασπίσετε τη δημόσια εκπαίδευση που γίνεται στόχος ανοίκειας επίθεσης.

Οι μαθητές είναι το μέλλον αυτής της χώρας και όχι αριθμοί στις ατζέντες επιτρόπων και κυβερνητικών. Αρνούμαστε να γίνουν πειραματόζωα μιας αναποτελεσματικής  πολιτικής στο όνομα των απαιτήσεων δανειστών και επιτρόπων.


Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας  



Δεν υπάρχουν σχόλια: