Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων


 <<Για τη νέα σχολική χρονιά δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει νέα σύμβαση μαζί τους αφού δεν υπάρχει η βεβαιότητα για τον τρόπο της πληρωμής τους. Σε συνάντηση που είχα την Παρασκευή με τον Κυριο Κοντό που είναι και αντιπρόεδρος του διαμερίσματος μου είπε ότι για το θέμα θα έχει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λαμπρακάκη την Δευτέρα 26-08-2013>>.
Από τη γεν.γραμματέα της Ένωσης Γονέων Σπυρούλα Πρεσβέλου


Αρχίσαν από χθες τα περάσματα στις κυριακάτικες εφημερίδες...



Αρκετοί γονείς και κυρίως άτομα που βρίσκονται στους Συλλόγους Γονέων γνωρίζουν ότι οι καθαρίστριες που βρίσκονται στα σχολεία μας ανήκουν σε δύο κατηγορίες εργασιακών σχέσεων. Είναι οι μόνιμες και αυτές που κάθε χρόνο ανανεώνουν τη σύμβασή τους με το δήμο και πληρώνονται με εντολή του Ε.Ι.Ν.(Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας).

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν δημιουργηθεί καθυστερήσεις στην πληρωμή των συμβασιύχων καθαριστριών, γιατι το Ε.Ι.Ν. καθυστερούσε τις υποχρεώσεις του σε αυτές.
Οφείλουμε να πούμε ότι έμεναν απλήρωτες για μήνες και με αβέβαιη την αποπληρωμή τους.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι το Ε.Ι.Ν.τυπικά πλέον δεν υπάρχει εφόσον είναι από τους φορείς που έχουν καταργηθεί και υφίσταται απλά στα χαρτιά ώστε να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις έχει ακόμα.
Στις 13 Αυγούστου τελικά εξοφλήθηκαν οι εργαζόμενες ενώ οι συμβάσεις τους είχαν λήξει στις 30 Ιουνίου.

Για τη νέα σχολική χρονιά δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει νέα σύμβαση μαζί τους αφού δεν υπάρχει η βεβαιότητα για τον τρόπο της πληρωμής τους. Σε συνάντηση που είχα την Παρασκευή με τον Κυριο Κοντό που είναι και αντιπρόεδρος του διαμερίσματος μου είπε ότι για το θέμα θα έχει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λαμπρακάκη την Δευτέρα 26-08-2013.

Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε σε αναμονή και σας ενημερώνουμε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι κινδυνεύουν να βρεθούν αρκετά σχολεία του διαμερίσματος με μηδενική καθαριότητα.
Γνωρίζουμε πως θα είναι το σχολείο που μας ετοιμάζουν ήδη. Αλλά φανταστείτε το βρώμικο και επικίνδυνο για τα παιδιά μας;;
Θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεώτερο έχουμε για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: