Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πρόταση στη ΔΟΕ για αγωνιστική παρέμβαση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ  στο ΔΣ της ΔΟΕ

· Με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι συνεχίστηκε η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας του κόσμου της εργασίας από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με ένα νέο οδυνηρό πακέτο μέτρων. Το πολιτικό πρόσημο της συγκυβέρνησης αποδείχθηκε πως είναι η επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης μέσω χιλιάδων απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της παράδοσης της δημόσιας Παιδείας –Υγείας στους ιδιώτες, των νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, των νέων φόρων και χαρατσιών.

· Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς εντείνεται με τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα και την αργία, τις μετατάξεις, τον αυταρχισμό και τις πειθαρχικές διώξεις, την προώθηση της αξιολόγησης, την οικονομική ασφυξία, την αύξηση ωραρίου, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις συγχωνεύσεις, το διωγμό των προνηπίων.

· Ο Σεπτέμβρης θα μας βρει με 15.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες και με κλειστούς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

· Ιδιαίτερα στο δημόσιο, η επίθεση έχει ενιαίο χαρακτήρα, που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο απολύσεις-διάλυση/ιδιωτικοποίηση-απαξίωση ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών.

· Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση στους χώρους δουλειάς και κλάδους, στη βάση των δεσμεύσεων των μνημονίων και της εφαρμογής των νόμων και μέτρων, αλλά και στα πλαίσια του νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων που θα προωθήσει η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου Σαμαρά-Βενιζέλου. Θα υπάρξουν νέες αντιδραστικές αλλαγές και προώθηση «μεταρρυθμίσεων» σφαγής για όλους τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.

· Αυτή είναι η εικόνα της πολιτικής που εφαρμόζεται, η πτώχευση δηλαδή όλης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και η εμβάθυνση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

· Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι τώρα το Δ.Σ. της ΔΟΕ πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και θα υπηρετούν την αναγκαιότητα της σύγκρουσης με τις κεντρικές επιλογές κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν. Στη σημερινή συνεδρίαση όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις συγκεκριμένα και υπεύθυνα να τοποθετηθούν για την ανάγκη άμεσης απάντησης στην κυβερνητική επίθεση, τόσο όσο αφορά το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του αγώνα, όσο και τις απεργιακές μορφές.

· Ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που μεσολάβησαν όλο το καλοκαίρι και τις διαδικασίες από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις συνελεύσεις, για συγκεκριμενοποίηση των άμεσων απεργιακών-αγωνιστικών βημάτων, πρέπει σύσσωμος ο κόσμος της εκπαίδευσης, μαζί όλοι οι κλάδοι και χωρίς εσωτερικές διασπάσεις, να προχωρήσουμε σ’ ένα αγώνα των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της κοινωνίας για Παιδεία-Υγεία-Εργασία-Δημοκρατία για όλους.

· Στην κατεύθυνση αυτή οι Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις καταθέτουμε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αλλά και στον κλάδο το πρόγραμμα δράσης που εμείς προτείνουμε για την περίοδο και ζητούμε να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους και οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα απόφαση για συντονισμένο διακλαδικό αγώνα, στηριγμένο στη δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:


Για το πρόγραμμα δράσης : Διαμόρφωση εισήγησης του Δ.Σ. της ΔΟΕ που θα περιλαμβάνει το αναγκαίο πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και με αιχμές τα ζητήματα της περιόδου. Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τις 2 έως τις 6 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 9 Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα ως προς τη μορφή : Προτείνουμε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση. Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας. Η συνέχιση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες μορφές, η έκταση και η ένταση αυτών των μορφών θα εξαρτηθούν από το βαθμό ανάπτυξης του εργατικού κινήματος, τη δυνατότητα συμπόρευσης με άλλους κλάδους και βέβαια την εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις.

Για τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις

τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Αγαπητός Θανάσης-Νικολάρας Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: