Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σχολείο ανοιχτό σε γονείς-μαθητές τα Σάββατα

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δίνουν ζωή κάθε Σάββατο το πρωί στο σχολείο μας. Περισσότεροι από 100 μαθητές μετέχουν στα τέσσερα τμήματα Σκάκι, Ζωγραφική, Μπάσκετ και Χορός κάθε Σαββατο. Και τις Παρασκευές το απόγευμα τα νήπια και οι μικροί μαθητές μας στέλνουν ευχές στον ουρανό, στο τμήμα του θεατρικού παιχνιδιού.

Φέτος ο Σύλλογος Γονέων τόλμησε μια νέα δράση. Τα μαθήματα κήπου! Με τη βοήθεια του Κώστα ο σχολικός μας κήπος (ένα κομμάτι του) φρεζαρίστηκε, θα ποτιστεί αυτή την εβδομάδα και από το επόμενο Σάββατο θα φυτευτεί.
Τα μαθήματα κήπου είναι κυρίως για τους γονείς αλλά το "μάθημα" το λάτρεψαν τα παιδιά που βοηθάνε ενεργά στο σκάψιμο και το σκάλισμα.
 Το άλλο Σάββατο την ώρα που οι μικροί μαθητές θα χορεύουν ή θα παίζουν μπάσκετ, το τμήμα κήπου θα φυτέψει τα πρώτα ζαρζαβατικά του. Ήδη μια ομάδα αφοσιωμένων και αποφασισμένων μελών του Συλλόγου Γονέων έχουν πάρει την υπόθεση αγροτικής παραγωγήςστα χέρια τους. Ευχαριστούμε και τον γονέα που φρόντισε (κάτι παραπάνω γνώριζε για τις ανάγκες μας) και έφερε μαζί του τσάπες. Τις οποίες και δώρισε στο Σύλλογο Γονέων.
Η δράση μας δεν θα σταματήσει εδώ. Από το επόμενο Σάββατο στήνουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας. Ήδη οι γονείς έχουν προμηθεύσει τα πρώτα τρόφιμα που περιμένουν  να μπουν στα ράφια. Θυμίζουμε και πάλι πως η βασική του αρχή είναι: φέρνουμε, παίρνουμε τρόφιμα που έχουν, έχουμε ανάγκη για το νοικοκυριό.
 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί τα απογεύματα της Παρασκευής, τις ώρες θεατρικού παιχνιδιού και το Σάββατο ως το μεσημέρι.
Και μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στήσουμε τη Δανειστική βιβλιοθήκη μας. Το έπιπλο βρίσκεται ήδη στο Σύλλογο και ο Παντελής με τη βοήθεια άλλων γονιών θα τη στήσει για να μπουν τα πολλά μας βιβλία.
Θέλουμε, το ξαναλέμε, εθελοντές για τη λειτουργία του Κοινωνικού παντοπωλείου και της Βιβλιοθήκης. (καταγραφή, δανεισμός βιβλίων, χορήγηση τροφίμων).

** Στις φωτογραφίες μια περιήγηση από τις δράσεις μας το Σάββατο... (φωτο Νατάσα Παπαδοπούλου-Κρητικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: