Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κλείστε ραντεβού, η απάντηση του Χρ. Κάππα για τα Ολοήμερα Σχολεία

Λίγοι, ελάχιστοι γονείς βρεθήκαμε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Α' διεύθυνσης (ΠΥΣΠΕ) στην οδό Δώρου 9 στην Ομόνοια. Η κινητοποίηση για την οποία κάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (60ο δημοτικό), μετατράπηκε επί τόπου σε Παράσταση διαμαρτυρίας με γονείς από το 60ο δημοτικό και το 144ο στα Σεπόλια.
Τοιχοκολλήσαμε έξω από τη διεύθυνση τα αιτήματα μας: "Θέλουμε Ολοήμερα-Είναι Δικαίωμά μας. Είναι υποχρέωση σας", "Φέρτε δασκάλους τώρα στα δημόσια σχολεία". Και ανεβήκαμε στον 8ο όροφο του διευθυντή της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης. Τον κ. Χρ. Κάππα τον πετύχαμε στην πόρτα, άρα δεν μπόρεσε να μας αποφύγει. Ήταν έκπληκτος από την "κινητοποίηση" μας, δείγμα πως οι γονείς δεν έχουν ακόμη καταλάβει τη μεγάλη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Και φυσικά προσπάθησε να μας ...καθησυχάσει ό,τι τα κενά δασκάλων θα καλυφθούν. Επανέλαβε φυσικά αυτό που ήδη γνωρίζουμε: Κανείς διορισμός δεν έχει γίνει.
Στο πόδι, στα όρθια, μας είπε για τα μεν νηπιαγωγεία πως θα γίνουν προσλήψεις ωρομίσθιων(!) που θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Σε δυο-τρεις εβδομάδες αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο.
Για τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία της περιοχής μας, ρώταγε συνέχεια για το 60ο και γιατί δεν έχουμε δασκάλους. Γιατί δεν στέλνουν, ήταν η απάντηση. Του επισημάνθηκε πως πολλά ολοήμερα στην περιοχή στην ουσία δεν λειτουργούν ή έχουν σταματήσει εντελώς την λειτουργία τους.  Η απάντηση του ήταν ότι για τα ολοήμερα έρχονται συνέχεια ειδικότητες από πλεονάζον (!), προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
Εννοείται πως δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευσης. Ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού την άλλη φορά για να τα πούμε αναλυτικά. Και εμείς απαντήσαμε πως την άλλη φορά θα έρθουμε περισσότεροι και θα φέρουμε τα μαξιλαράκια των παιδιών για να κάνουμε κατάληψη...
Όπως είναι φανερό το πρόβλημα, αν λυθεί θα λυθεί με αλχημείες...Εμείς οι γονείς του 60ου δημοτικού σχολείου συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε την Ένωση Γονέων και τους άλλους Συλλόγους γονέων σε κοινό συντονισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: