Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συγκέντρωση ΔΣ Συλλόγων Γονέων για το επόμενο βήμα


Με μήνυμα προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 4ου διαμερίσματος, η νέα πρόεδρος της Ένωσης Σπυρούλα Πρεσβέλου, ενημερώνει για τα επόμενα βήματα παρεμβάσεω. Περιμένουμε συνεδρίαση των ΔΣ των Συλλόγων γονέων και συνέλευση αντιπροσώπων. Η αλήθεια είναι πως οι Σύλλογοι Γονέων έχουν τη δύναμη να αλλάξουν πολλά πράγματα στο σχολείο τους. Οι παλιές αντιλήψεις που κυριαρχούσαν στις εποχές της "ευδαιμονίας" δεν μπορούν πια να κρατήσουν ανοιχτά τα δημόσια σχολεία. Απαιτείται ενεργοποίηση, συμμετοχή και διαμόρφωση αιτημάτων γενικά και ειδικά. Για να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή, ολομέτωπη επίθεση που γίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο με στόχο να κλείσουν τα δημόσια σχολεία. Ή να παραδοθούν σε ιδιώτες χορηγούς που στο τέλος θα καθορίζουν και το πρόγραμμα μαθημάτων μέσα στις τάξεις.
Αναρτούμε το μήνυμα της προέδρου και περιμένουμε τα επόμενα βήματα. 

 Το νέο Δ.Σ. Μια νέα αντίληψη για το καλό των Συλλόγων Γονέων της δύναμης μας

  Φίλοι γονείς είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό η Ένωση κλυδωνίστηκε μετά από παραιτήσεις δύο μελών της. Oι παραιτήσεις σαφώς δεν είναι η καλύτερη εικόνα για την πορεία ενός Δ.Σ. Ωστόσο αρκετές φορές λειτουργούν αναζωογονητικά καθώς δίνουν ώθηση σε δυνάμεις που πολλές φορές δεν υπολογίζονται και μπορούν να προσφέρουν πολλά. Επίσης μπορούν και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που μέχρι χθες δεν πίστευαν ότι μπορούν να συμπορευθούν, να λειτουργήσουν και να αισθανθούν ΟΜΑΔΑ.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ., είναι μια καινούργια ομάδα που τις λίγες μέρες που ξεκίνησε την πορεία της δείχνει μια δυναμική που υπόσχεται αρκετά για τα σχολεία της περιοχής μας.

Αρκετοί από σας θα αναρωτιούνται αν αυτές τις δύσκολες εποχές έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε, να βαθυστοχαζόμαστε και να διυλίζουμε τις καταστάσεις σαν μέλη του Δ.Σ.

Αν το σκέφτεστε έτσι έχετε δίκιο και συμφωνώ μαζί σας! Τώρα δεν είναι η εποχή ενώ τα σχολεία βρίσκονται σε δίνη αρνητική να μιλάμε πολύ,να καταθέτουμε πικρίες και μαύρες σκέψεις. Τώρα χρειάζεται να πράττουμε, να γινόμαστε περισσότερο συλλογικοί , να συνεργαζόμαστε και να μην χάνουμε την ΕΛΠΙΔΑ.
 
Όχι για μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, γιατί μέσα στους συλλόγους -το γνωρίζουμε όλοι μας καλά-
βρισκόμαστε γιατί θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και το απαιτούμε για να έχουν αυτά μέλλον και πορεία ζωής.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης θέλω να σας καταθέσω μέσα από την ψυχή μου δυο λόγια.
Αντιλαμβάνομαι και εγώ, όπως και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και απλά. Όλα γύρω μας αλλάζουν και μέσα στα σπίτια μας πια δεν είμαστε το ίδιο και φοβόμαστε πολύ για το μέλλον των παιδιών και το δικό μας. Όμως οι συλλογικότητες θεωρώ ότι είναι εκείνο το κομμάτι που θα μας βοηθήσει να μην αισθανόμαστε μόνοι και να μπορούμε να σχεδιάζουμε ακόμα για μας και τα παιδιά μας.

Σαν πρακτική η Ένωση θα λειτουργήσει πάνω στις εξής βάσεις:

Ενημέρωση των συλλόγων για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Λειτουργία ομάδων εργασίας μέσα στην Ένωση ώστε να αξιοποιούνται όσα μέλη έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και να λειτουργήσει συνολικά το σχήμα της. Ήδη άτομα από συλλόγους έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται σε τομείς που χρειάζεται η Ένωση να λειτουργεί.

Συγκέντρωση των Δ.Σ. την επόμενη εβδομάδα ώστε να συνεχιστεί, αυτό που ξεκινήσαμε σαν Δ.Σ. πριν γίνουν οι παραιτήσεις που προαναφέρθηκαν. Εκεί θα γίνει και συγκέντρωση όλων των υπογραφών στο ψήφισμα της Ένωσης.

Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, αρχές Νοεμβρίου.

Εκδήλωση μέσα στον Νοέμβριο με ειδικούς και κυρίως ψυχολόγους σχετικά με το πόσο η οικονομική κρίση επηρεάζει τις σχέσεις των μελών της οικογένειας και κυρίως τη σχέση με τα παιδιά μας.

Ενεργοποίηση των Συλλόγων που δεν έχουν επαφή με την Ένωση μας, ώστε να μπουν και άλλα σχολεία στη λογική της συνεργασίας.

Υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί παιδικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, όμως για αυτό θα σας γράψουμε πιο αναλυτικά καθώς τώρα προσπαθούν να το ξεκινήσουν τα μέλη μας Θανάσης Σπανός και Νίκος Σωτηρίου.

Φυσικά θα συνεχιστεί η ενημέρωση μέσα από το δραστήριο μπλογκ μας που το διαχειρίζονται 5 άτομα και η αποστολή μαιλ για ό,τι σας αφορά σε επίπεδα νομικά και εκπαιδευτικά ώστε να γνωρίζετε τη δυνατότητα δράσης και δυναμικής σας.

Αρκετά ακόμα θα γίνουν εφόσον το νέο Δ.Σ. ήρεμα και μεθοδικά υλοποιεί αυτά που σχεδιάζει και επιμένει να μην φοβάται τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σίγουρα θα συναντάει.

Όπως η Παιδεία και τα σχολεία είναι χώροι ενέργειας, δράσης και καινοτομιών έτσι και η Ένωσή μας που σχετίζεται με τα σχολεία θα αφεθεί να κάνει το ίδιο.

Θα σχεδιάσει, θα πρωτοτυπήσει, θα συγκρουστεί, αλλά κυρίως θα είναι μάχιμη και δυναμική για τα σχολεία μας και όλα όσα δικαιούνται να έχουν.

Μπορώ απλά να σας ενημερώσω ότι από πλευράς του νέου Δ.Σ. υπάρχει η διάθεση και η σύμπνοια για όλα αυτά. Επίσης τα τηλέφωνά μας που δημοσιεύονται, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μαζί μας ρωτώντας μας για ό,τι σας απασχολεί. Στις Γενικές Συνελεύσεις μπορείτε να έρχεστε όλοι οι γονείς, να μας κρίνετε αλλά και να μας δίνετε ιδέες και σκέψεις σας που πιθανόν να είναι χρήσιμες για τα σχολεία μας.
Θεωρώ ότι το κείμενό μου πρέπει να τελειώσει εδώ.. Άλλωστε το μπλογκ δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνώ μαζί σας όποτε χρειάζεται.
Σας ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν τα μέλη του Δ.Σ. και εμένα, ώστε να διανύουμε το δρόμο που σας υποσχεθήκαμε και τον οποίο ξεκινήσαμε γιατί εσείς όλοι μας εμπιστευθήκατε και μας δώσατε αυτή τη δυνατότητα.


Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: