Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η διάλυση συνεχίζεται, δημιουργούν κενά για να καλύψουν κενά!

Mαζικότατη ήtαν η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στην Α' Διεύθυνση Αθήνας, γράφει η πρόεδρος του 144ου δημοτικού σχολείου για τη χθεσινή συγκέντρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης" στην Α΄Διεύθυνση στην οδό Δώρου στην Ομόνοια. Η συγκέντρωση έγινε για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 17/10, στις 14.00, στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 17-19, μετρό Αμπελοκήπων) για τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού και για να μη συσταθούν οι επιτροπές των ράμπο αξιολογητών που στοχεύουν στο κλείσιμο και τη διάλυση των σχολείων.
Από τη συνάντηση πάντως με τη γενική διευθύντρια της Α' διεύθυνσης προέκυψαν νέα στοιχεία για το πώς ακριβώς σκοπεύει το υπουργείο (α)παιδείας να καλύψει τα κενά. Η τακτική τους είναι πράγματι διαβολική. Θα λογαριάζουν τις ώρες που περισσεύουν από έναν δάσκαλο σχολείου(όχι από τους αναπληρωτές, τους δασκάλους πλήρους εκπαιδευτικής απασχόλησης) και αυτές τις ώρες των κενών θα τους στέλνουν να τις καλύψουν σε άλλο σχολείο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δημιουργώντας έτσι κενά στο σχολείο απ' όπου θα τον παίρνουν. Ένας π.χ δάσκαλος στο δικό μας σχολείο που του περισσεύουν 6 ώρες από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του θα παίρνει εντολή να πηγαίνει για δυο μήνες στο σχολείο του Λόφου για να μπαλώσει κάποιες ώρες των κενών που υπάρχουν και να "κλείσουν το στόμα" των γονιών που ζητάνε δασκάλους για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Οι "περιπλανώμενοι" δάσκαλοι είναι προφανώς η νέα μόδα για το υπουργείο παιδείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: