Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εκλογή Προεδρείου και πρώτες αποφάσεις

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 60ου δημοτικού σχολείου εξέλεξε χθές προεδρείο και έλαβε τις πρώτες αποφάσεις του. Στο επίκεντρο βέβαια τα προβλήματα του σχολείου και πως θα τα αντιμετωπίσουμε οι γονείς.
Το ΔΣ συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος Ματίνα Παπαχριστούδη, Αντιπρόεδρος Νατάσα Παπαδοπούλου-Κρητικού, Γενική Γραμματέας Έφη Βαζαίου-Γούτου, Ταμίας Πόπη Φεσσάρα-Ζωναροπούλου, Μέλη: Θανάσης Γραμματικάκης, Παντελίτσα Δημητριάδη, Παντελής Κρητικός.
Εκπρόσωπος στη σχολική επιτροπή η Παντελίτσα Δημητριάδη, αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονένων οι: Ματίνα Παπαχριστούδη, Θανάσης Γραμματικάκης, Πόπη Φεσσάρα-Ζωναροπούλου.
Τα μέλη του νέου ΔΣ αποφάσισαν:
  • Να ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην 4η Κοινότητα Χ.Κοντό στο οποίο έχει κατατεθεί το έγγραφο με τα αιτήματά μας. 
  • Να συζητηθεί και να προωθηθεί από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ο συντονισμός των δημοτικών σχολείων για την αντιμετώπιση των κενών δασκάλων στα σχολεία. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, η δήλωση που μας έγινε στην πρώτη μας κινητοποίηση στην Α' ΠΥΣΠΕ πως "όπου να 'ναι έρχονται δάσκαλοι", αποδείχθηκε ένα ακόμη ψέμα. Δάσκαλοι δεν ήρθαν και ολοήμερο δεν έχουμε ακόμη στο σχολείο. Όπως και στα άλλα σχολεία. 
  • Να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι δράσεις μας το Σαββατοκύριακο με στόχο όλα τα παιδιά να μετέχουν σε ένα ανοιχτό και προσβάσιμο σχολείο. Θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο πρέπει να στηριχθεί με νέες μορφές. Η Βιβλιοθήκη θα ανοίξει επίσης και θα πρέπει να ενημερωθούν οι μαθητές πως μπορούν να δανείζονται βιβλία αλλά και DVD. Συνεχίζουμε επίσης τη συλλογή των καπακίων τα οποία θα προωθούνται πλέον στο σύλλογο εθελοντών "Πάζλ" που συνεργάζεται με τη "Φλόγα".
  • Η ομάδα του κήπου θα αναλάβει τα φυτά του σχολείου με στόχο να ομορφύνει και να αποτελέσει χώρο για τη γνωριμία των παιδιών με τα φυτά και το χώμα.
  • Τέλος θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων.
  • Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα είναι ανοιχτές και όσοι γονείς θέλουν μπορούν να τις παρακαλουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: