Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου ...πιάνει δουλειά

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η κάλπη έβγαλε τα αποτελέσματα και τα νέα μέλη του ΔΣ θα συναντηθούν για να εκλέξουν το προεδρείο.
Τα ζητήματα είναι πολλά και σημαντικά.
Και προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ του Συλλόγου σε μια δύσκολη 2ετία.
Τον Ιανουάριο του 2015, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα νομοθέτημα που ολοκληρώνει την αντιδραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και ολοκληρώνει το σχέδιο εγκαθίδρυσης του "Νέου Σχολείου" για τις επόμενες γενιές. Χωρίς μόρφωση, με λίγες γνώσεις, με διαχωρισμό των παιδιών για εργάτες ή ελίτ ήδη από το δημοτικό, με διευθυντές-μάνατζερ, με χορηγούς που θα επιβάλλουν τα μαθήματα στο σχολείο, με επιλογή και διαγραφή μαθητών και σχολείων, με φοβισμένους κακοπληρωμένους δασκάλους.
Οι Σύλλογοι Γονέων πιστεύω πως πρέπει να θυμηθούμε τα ...νιάτα μας. Το παρελθόν των Συλλόγων όταν συσπειρωμένοι όλοι οι γονείς διεκδικούσαν το αυτονόητο. Μόρφωση και Παιδεία.
Το blog φιλοδοξεί να γίνει πλατφόρμα διαλόγου και ενημέρωσης των γονιών στο σχολείο μας και σε παράλληλη σύνδεση με την ομάδα μας στο face book να λειτουργήσει ως πόλος συσπείρωσης και ενεργοποίησης των γονιών. Για τα γενικά και τα ειδικά προβλήματα του σχολείου μας. Οι προτάσεις που υπάρχουν-αρκετές έγιναν και στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση των γονιών- θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις.
Θα προτείνω οι συνεδριάσεις του ΔΣ να είναι ανοιχτές σε όσους γονείς ενδιαφέρονται και θέλουν να τις παρακολουθούν. Μια ιδέα που υπήρχε από το προηγούμενο ΔΣ αλλά για διάφορους λόγους, συνήθως ανώτερης βίας, δεν έγινε πράξη. Πιστεύω ότι αυτή τη 2ετία θα τα καταφέρουμε.
Καλή μας αρχή...

Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: