Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δώσαμε τα αιτήματά μας στη Σχολική Επιτροπή

Σήμερα το πρωί μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δώσαμε ραντεβού στην 4η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων. Σκοπός μας να παραδώσουμε στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής (της Πρωτοβάθμιας) τα αιτήματά μας. Όπως ακριβώς τα είχαμε παραδώσει και πέρυσι. Ο πρόεδρος δεν ήταν εκεί, ζητήσαμε φυσικά συνάντηση για να μιλήσουμε μαζί του.
Παραδώσαμε λοιπόν την επιστολή μας και αναμένουμε τη συνάντηση...

Η επιστολή με τα αιτήματα μας

Αγαπητές κυρίες, κύριοι

Μια ακόμη σχολική χρονιά άρχισε με τα προβλήματα στο σχολείο μας να γιγαντώνονται. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο μας εντάχθηκε σε πρόγραμμα να βαφτεί εξωτερικά και εσωτερικά, δεν έγινε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτε.
Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Σύλλογος μας κατέθεσε στην Επιτροπή σας έγγραφο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο αλλά ούτε και σε αυτό λάβαμε οποιαδήποτε απάντηση.
Τη φετινή σχολική χρονιά τα προβλήματα αυξήθηκαν. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα, ειδικά στις λίγες τουαλέτες του σχολείου μας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Τα παγκάκια είναι ξεχαρβαλωμένα με άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά και φυσικά η ευθύνη βαραίνει τους αρμόδιους για τη διαχείρισή τους. Η γούρνα στις βρύσες του σχολείου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας. Οι σκάλες γλιστράνε και ανησυχούμε πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έχουμε σοβαρό ατύχημα. Ορισμένες τάξεις μπάζουν νερά εξαιτίας σοβαρών ρωγμών στην ταράτσα του σχολείου. Το νερό έχει φουσκώσει τους τοίχους. Οι πόρτες στις τουαλέτες των κοριτσιών είναι σπασμένες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη αλλά θεωρούμε πως έχετε ήδη τη συνολική εικόνα της κατάστασης στο σχολείο μας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά από τη Σχολική Επιτροπή να πράξει το αυτονόητο. Να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της και να αναλάβει την ευθύνη, κινητοποιώντας αφενός τις υπηρεσίες του δήμου Αθήνας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία κι αφετέρου να διανείμει τα απαραίτητα κονδύλια που διαχειρίζεται.

Ζητάμε άμεσα:

>>Να προσληφθεί καθαρίστρια για τις πρωινές ώρες στο σχολείο μας >>Να βαφτεί το σχολείο εσωτερικά και εξωτερικά. >>Να αλλαχθούν οι πόρτες στις τουαλέτες. >>Να γίνει απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. >>Να φτιαχτούν τα παγκάκια στο προαύλιο και να καθαριστούν οι βρύσες. >>Να τοποθετηθούν αντιολισθητικές λωρίδες στις μαρμάρινες και τσιμεντένιες σκάλες.


Επίσης επαναφέρουμε το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αίμονος από την οδό Τριπόλεως έως και την Τηλεφάνους. Ζητάμε από τη Σχολική Επιτροπή να συνδράμει στο αίτημά μας προς τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Γνωρίζοντας ήδη πως προχωρά η κατασκευή του 130ου Νηπιαγωγείου επί των οδών Αίμονος, Ευκλείδου και Δημοσθένους, είναι μοναδική ευκαιρία να προωθηθεί η απόφαση για πεζόδρομο ή δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Η υιοθέτηση του αιτήματος μας από τη Σχολική Επιτροπή θα είναι προς όφελος όλων.

Τέλος και με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας ζητάμε από τη Σχολική Επιτροπή να δημοσιοποιήσει άμεσα, ως οφείλει, τα στοιχεία του οικονομικού προϋπολογισμού για την περυσινή σχολική χρονιά και τα στοιχεία προϋπολογισμού για τα φετινή. Να δοθούν δημόσια τα στοιχεία της διανομής των κονδυλίων για τα σχολεία της περιοχής μας.



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: