Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αποχαιρετισμός στο 60ο από την ΣΤ' τάξη

Ο επίλογος στο 60ο δημοτικό γράφτηκε στην τελευταία αποχαιρετιστήρια γιορτή, αυτή της έκτης τάξης. Η γιορτή έγινε την Πέμπτη 14 Ιουνίου με μεγάλη συγκίνηση. 41 συνολικά μαθητές αποχαιρέτησαν το σχολείο, αφήνοντας πίσω τους όμορφες στιγμές της 6χρονης σχολικής κοινής ζωής τους.
Οι μαθητές της έκτης παρουσίασαν το καταπληκτικό σκέτς που είχαν ετοιμάσει μαζί με τους δασκάλους τους, τον κ. Δήμο και την κα. Καλλιρόη και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.

Η στιγμή των δώρων αποχαιρετισμού, από τους δασκάλους τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Οι εικόνες με τα δάκρυα των μαθητών θα είναι μια αξέχαστη εικόνα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χορήγησε την έκδοση του βιβλίου αποχαιρετισμού της ΣΤ' τάξης και έδωσε στους μαθητές το δικό του δώρο. Πάπυρο, DVD με τις συνεντεύξεις τους στην τάξη και ένα βραχιολάκι, το ενθύμιο από το 60ο σχολείο. Δώρα πήραν και από τους δασκάλους τους.

Οι γονείς των μαθητών ετοίμασαν ένα πλουσιότατο μπουφέ για το τέλος. Το γλέντι που ακολούθησε ανήκε στους μαθητές που ανέβηκαν στη σκηνή και το ....έκαξαν. Τους άξιζε, τους αξίζει. Ξεκινούν για ένα καινούργιο ταξίδι...
Και σε αυτό το ταξίδι τους αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ματίνα Παπαχριστούδη η οποία εκ μέρους όλων των μελών, αποχαιρέτησε τους μαθητές.


 Ο αποχαιρετισμός του Συλλόγου Γονέων
  
Αγαπητά παιδιά,
Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν μικρά καγκουρώ. Χαρούμενα, ναζιάρικα, μέσα στη θερμή τσεπούλα της μαμάς και του μπαμπά, στη φροντίδα των δασκάλων σας. Με όλη την προσοχή στραμμένη πάνω σας. Για τα καλά και τα κακά, για τις χαρούμενες στιγμές αλλά και τις ζημιάρικες στιγμές σας.
Σήμερα είναι η ώρα για το μεγάλο άλμα. Από την τσεπούλα που τόσα χρόνια σας φρόντισε... Βγαίνετε πια στον μεγάλο κόσμο.
Κρατώντας, έχοντας την παιδεία που πήρατε για να μπείτε στον κόσμο της εκπαίδευσης.
Και είναι όλα αυτά που ζήσατε, που μάθατε, που βιώσατε σημαντικά. Είναι σαν οργωμένο χωράφι έτοιμο να δεχθεί την επόμενη σπορά. Τη γνώση που θα πάρετε, τους αγώνες, μικρούς ή μεγάλους που θα χρειαστεί να δώσετε για να κάνετε πραγματικότητα τα μικρά ή μεγάλα όνειρα σας.
Δεν λέω πως τα πράγματα θα είναι εύκολα. Ίσα-ίσα ζούμε σε καιρούς δύσκολους αλλά συνάμα και ενδιαφέροντες. Εσείς είστε η γενιά που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα 30 χρόνια.
Δεν μου αρέσουν καθόλου οι συμβουλές, εξάλλου τα παιδιά τα ξέρουν όλα, όπως λέει και ο στίχος. Αν υπάρχει κάτι θα μπορούσα να σας ευχηθώ για το μεγάλο ταξίδι που αρχίζει στη ζωή σας,  αυτό είναι. Κάντε ερωτήσεις, κάντε ερωτήσεις, κάντε ερωτήσεις.   
Σας εύχομαι, προσωπικά εγώ και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας, καλό δρόμο. Κρατείστε τις αξίες που σας έμαθαν οι δάσκαλοι σας ως ούριο άνεμο. Θα σας χρειαστεί σαν να είναι η αόρατη ασπίδα σας στα δύσκολα. Καλό ταξίδι παιδιά...



Δεν υπάρχουν σχόλια: