Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία Ένωσης Γονέων για τις σχολικές δραστηριότητες

Δημοσιεύουμε την επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προς τον αντιδήμαρχο παιδείας μετά την χωρίς αποτέλεσμα συζήτηση στη Σχολική Επιτροπή της 4ης Κοινότητας για τη χρήση των χώρων του σχολείου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με δραστηριότητες για τους μαθητές.
Το ζήτημα άνοιξε όταν από τη Σχολική Επιτροπή ήρθε στους Συλλόγους ενημέρωση (ανυπόγραφη) πως πρέπει να δηλωθούν οι χώροι που θα χρειαστούν οι Σύλλογοι για τις δραστηριότητες τους έως τέλος Αυγούστου. Με την απειλητική προειδοποίηση πως "μετά από αυτή την ημερομηνία καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή".
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, κάτι που επισημαίνει και η Ένωση Γονέων στην επιστολή της. Και η αλήθεια είναι πως οι Σύλλογοι Γονέων δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τι ακριβώς δραστηριότητες θα έχουν την επόμενη χρονιά, άρα και τι χώρους θα χρειαστούν. Το θέμα παραμένει ανοιχτό, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν. Οι Σύλλογοι Γονέων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα ανοιχτά θέματα. Και αυτή τη φορά, τα ζητήματα είναι πολλά και σοβαρά. 

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Αρ. Πρωτ. : 22/21-6-2013

Προς : 1. κ Λαμπρακάκη Νώντα  Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αθηναίων.
2. . κ. Κοντό Χαράλαμπο, Πρόεδρο Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
3. κ. Σιδερή Δήμητρα, Πρόεδρο 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων.

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση των σχολικών χώρων για δραστηριότητες Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την χρήση των σχολικών χώρων που οι σύλλογοι χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητες τους. Το αίτημά μας για ενημέρωση γίνεται για να διευκρινιστούν ορισμένες ασάφειες τις οποίες δημιούργησε έγγραφο του Κυρίου Χαράλαμπου Κοντού προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας , προς τους συλλόγου ς μας το οποίο έστειλε στις 4-6-2013.Συγκεκριμένα ζητούσε να ενημερώσουν οι σύλλογοι την Σχολική επιτροπή μέχρι τέλος Αυγούστου ποιους σχολικούς χώρους θα χρησιμοποιήσουν για τις δραστηριότητες της νέας σχολικής χρονιάς.
Αυτό ήταν ένα αίτημα που δεν είχε γίνει τις προηγούμενες σχολικές χρονιές .Σε ερώτημα της Ένωσης μας προφορικό απάντησε ότι το χρειάζεται ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός. Όταν απαντήσαμε ότι οι Σύλλογοι συνήθως δεν μπορούν να ξέρουν από πριν τι δραστηριότητες θα κάνουν ο ίδιος είπε ότι, «ναι ξέρουν» .Σαφώς ο κύριος Κοντός ξέρει καλύτερα από την ‘Ένωση και τους συλλόγους της τι μπορούν να κάνουν.

Σε γραπτό αίτημα μας να συζητηθεί το θέμα στη σχολική επιτροπή , η συζήτηση έγινε όμως δεν διευκρινίστηκε τίποτε , ο πρόεδρος δεν απάντησε στα ερωτήματα μας και είπε ότι έχει εντολή από εσάς για αυτή την ενέργειά του.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η συμπεριφορά του προέδρου της Σχολικής επιτροπής απέναντι στον πρόεδρο , τη γραμματέα , και την ειδική γραμματέα της Ένωσης δεν ήταν τέτοια που θα βοηθούσε στη συνεργασία για το καλό των σχολείων της περιοχής μας.
Θεωρούμε σαν Δ.Σ. ότι από πλευράς του Δήμου η Ένωση οφείλει να έχει την αντιμετώπιση που της αρμόζει σαν ισότιμο μέλος στα συμβούλια που οφείλει να παρευρίσκεται. Σας παρακαλούμε κυρίως να μας ενημερώσετε εσείς πλέον για το πώς πρέπει να ενεργήσουμε στη χρήση των σχολικών χώρων εγγράφως ώστε να το κοινοποιήσουμε στα μέλη μας.
Σας ευχαριστούμε και σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία προς όφελος της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της περιοχής μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Κατσαρός Κωνσταντίνος       Πρεσβέλου Σπυρούλα



Δεν υπάρχουν σχόλια: