Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επίλογος στη σχολική χρονιά από το Σύλλογο Γονέων

Και χορός από το τμήμα χορού των μαμάδων!
Σας υποδεχόμαστε στην τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για αυτή τη σχολική χρονιά. Ο σύλλογος μας, όπως ξέρετε, άρχισε κάπως αργά τη δράση του, τον Δεκέμβριο. Από όλα όσα έγιναν, ξεχωρίζω ως το πιο σημαντικό, ως βάση για την δεύτερη χρονιά του Συλλόγου μας, ότι καταφέραμε να πούμε, ο Σύλλογος είστε εσείς. Οι γονείς, τα μέλη μας. Εμείς, είμαστε απλά τα μέλη του ΔΣ, Σύλλογος όμως είναι οι ίδιοι οι γονείς. Οι γονείς, εμείς, όλοι μαζί κάνουμε, δρούμε, παρεμβαίνουμε, συζητάμε, αλληλοβοηθιόμαστε, αντιμετωπίζουμε προβλήματα, κάνουμε λάθη, επιλύουμε, απαιτούμε. Να, πως στήθηκε σήμερα το πρωί ο χώρος για τη γιορτή με την αποφασισμένη ομάδα μαμάδων (τις ευχαριστούμε), πως ντυθήκαμε όλοι μαζί για τις εκδηλώσεις στο Λόφο, πως κάναμε την αποκριάτικη γιορτή, τα ανταλλακτικά παζάρια βιβλίου και παιχνιδιών, τις συναντήσεις με την ψυχολόγο, τη συλλογή με τα καπάκια για το Σύλλογο Παραπληγικών. Δεν τα έκανε το ΔΣ αυτά, ο σύλλογος τα έκανε, οι γονείς τα κάναμε.
Η επόμενη χρονιά, το γνωρίζουμε όλοι θα είναι πιο δύσκολη. Η επίθεση στη δημόσια παιδεία ανέβασε ταχύτητες, θέλουν να κλείσουν σχολεία, να απολύσουν δασκάλους, να συμπτύξουν τάξεις, να κόψουν κι άλλο τα λεφτά για την εκπαίδευση, να μας βάλουν να παρακαλάμε τις πολυεθνικές να έρθουν ως χορηγοί, να αποδεχθούμε την αξιολόγηση μαθητών, δασκάλων, γονιών, σχολείων.

Για όλα αυτά ο Σύλλογος πρέπει να είναι έτοιμος. Πως να το κάνουμε. Μερικά πράγματα, δεν μπορούν να τα πάρουν. Τα παιδιά μας, τα σχολεία μας, τη δημόσια εκπαίδευση δεν μπορούν να τα πάρουν.

Την επόμενη σχολική χρονιά θά ‘χουμε πολύ περισσότερα να κάνουμε, να δράσουμε. Να απαιτήσουμε αυτά που ανήκουν στο δημόσιο σχολείο. Και να συνεχίσουμε με θέρμη αυτά που το κρατάνε ανοιχτό για τα παιδιά μας, χαρούμενο, συλλογικό, γελαστό.

Η σημερινή γιορτή ανήκει στα παιδιά μας. Αυτά μας προσκαλούν, μας παρουσιάζουν όλα αυτά που έκαναν όλη τη χρονιά. Και όπως βλέπετε δεν είναι καθόλου λίγα. Μας δίνουν ένα καλό μάθημα. Το παίρνουμε ευχαρίστως και τα ευχαριστούμε από καρδιάς ένα προς ένα.

Ευχαριστούμε και τους δασκάλους μας, την Κυριακή Πανταζοπούλου που έβγαλε όλο το ταλέντο μικρών και μεγάλων παιδιών σε 4 τμήματα χορού, τον Δημήτρη Σώχο που έβαλε τρίποντο στις ικανότητες των μαθητών στο τμήμα μπάσκετ, τον Σταμάτη Κουμάνη ο οποίος καθοδήγησε τους μαθητές στο σκάκι, την εικαστικό μας Ιωάννα Γκούμα που γέμισε με χρώματα και συναισθήματα τη φαντασία των παιδιών.

Τέλος ευχαριστούμε τον διευθυντή μας, Ηρακλή Γιανουλέλη, και όλους τους δασκάλους του σχολείου μας για την άριστη συνεργασία και βοήθεια που μας προσέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: