Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Υπογράφουμε να ανοίξει το κολυμβητήριο Κολοκυνθούς


Tην περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο κοινοτικό διαμέρισμα με αίτημα την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Κολοκυνθούς. Τα σχολεία που ξεκίνησαν το κίνημα διαμαρτυρίας συνεχίζουν με συλλογή υπογραφών. Εως τώρα συγκεντρώθηκαν  264 υπογραφές. Η κίνηση συνεχίζεται με κάλεσμα σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Η επιτροπή ζητά συνάντηση με την αντιδήμαρχο, επικεφαλής του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Νέλλη Παπαχελά.
Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου γονέων, μετέχουμε στη συλλογή υπογραφών.
Το έγγραφο θα βρίσκεται κάθε πρωί στο σχολείο μας, στο 60ο δημοτικό για τους γονείς. Να περάσουμε να υπογράψουμετο Ψήφισμα διαμαρτυρίας.
 
Προς  το Δ.Σ του O.Π.Α.Ν.Δ.Α
Υπόψη κας Νέλλης Παπαχελά

    
      ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ KΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ                  
Με το ψήφισμά μας αυτό εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας ως προς το γεγονός ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας (4η  Δημοτική Κοινότητα), υπολειτουργούν ή/και βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό καιρό, άλλες λόγω ελλιπούς τεχνικής υποδομής, οι οποίες κρίνονται ακατάλληλες για να υποδεχτούν κόσμο και άλλες που έχουν κλείσει και δεν επιτρέπουν σε εμάς και τα παιδιά μας την πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες.

Θα θέλαμε ενδεικτικά να σας επισημάνουμε ότι αν και ανεπαρκώς τόσα χρόνια είχαμε έστω και μικρή πρόσβαση σε αθλητικά προγράμματα, τώρα πια έχει εκμηδενιστεί αυτή η δυνατότητα, με  αποκορύφωμα το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Κολοκυνθούς. Όσον αφορά το κολυμβητήριο Κολοκυνθούς για όσο καιρό λειτούργησε τη φετινή σεζόν, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, υπήρχαν πολλά προβλήματα και η συντήρηση ήταν ελλιπής. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον καυστήρα, ενώ κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει δώσει κάποια υπεύθυνη απάντηση για πότε και αν τελικά επαναλειτουργήσει.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από το κοινό για την άθληση. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και το κολυμβητήριο είναι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος για να αποφορτιστεί. Γνωστά είναι, γενικότερα, τα πολλαπλά οφέλη της κολύμβησης για τη σωματική και ψυχική υγεία. Αυτό, βέβαια, ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρίες, για τους ηλικιωμένους, αλλά και για τους χρήζοντες, ειδικότερα, ψυχοθεραπείας-φυσιοθεραπείας  νερού. Ο αθλητισμός,  εξάλλου, ας μην το ξεχνάμε, συμβάλει στην απομάκρυνση των παιδιών μας από τη βία και τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο κολυμβητήριο λειτουργούν δύο αθλητικοί όμιλοι, που διατηρούν, ο ένας μάλιστα εξ αυτών τα τελευταία είκοσι χρόνια, πέρα από τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και τμήματα αγωνιστικής κολύμβησης. Όλα αυτά τα παιδιά, μεταξύ αυτών και εγνωσμένοι αθλητές, αναγκάζονται σήμερα να πάνε σε άλλα μακρινά κολυμβητήρια ή/και αποθαρρύνονται τελείως από το να συνεχίσουν την κολύμβηση.

Εμείς ως γονείς, δημότες και κάτοικοι της 4ης  Δημοτικής Κοινότητας θεωρούμε αναγκαία τη στήριξη και τη συμβολή σας στο άμεσο άνοιγμα του κολυμβητήριου, καθώς, εκτός από στολίδι για την περιοχή μας, άλλα και πόλος έλξης κατοίκων και όμορων περιοχών λόγω έλλειψης σχετικών υποδομών, είναι και μια άκρως αναγκαία υποδομή, σε μια περιοχή που στερείται γενικότερα υποδομών αναψυχής και αθλητισμού για τους ανθρώπους που την κατοικούν. Κολυμβητήριο το  οποίο, ούτως ή άλλως, πληρώνουμε τόσα χρόνια με τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουμε ανελλιπώς όλοι μας προς τον δήμο. Κατόπιν, όλων των ανωτέρω:

       ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: