Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα κενά στα δημοτικά σχολεία φθάνουν τα 5.246!


Αποφασίζουν σήμερα οι δάσκαλοι για τις κινητοποιήσεις


Τις τελικές τους αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι δάσκαλοι. Χθες δίνοντας στίγμα προθέσεων, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χαράλαμπος Κόκκινος δεσμεύθηκε για κοινό βηματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας καταγγέλλοντας ότι φέτος δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός και 8500 αναπληρωτές είναι άνεργοι. «Το υπουργείο υποθηκεύει το μέλλον του ολοήμερου σχολείου και οι μετατάξεις γεννούν μια σειρά από αδικίες» σημείωσε. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία τονίζει ότι τα κενά στα Δημοτικά φθάνουν τα 5246 και κατηγορεί την πολιτική ηγεσία για ξεθεμελίωμα του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου, εκεί όπου, όπως σημειώνει οι αλχημείες του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν τέλος.

ΔΟΕ: Αλχημείες δίχως τέλος για την κάλυψη των κενών

Όπως σημειώνει η ΔΟΕ «προκειμένου να χαρακτηριστούν εκπαιδευτικοί ως λειτουργικά υπεράριθμοι και να μετατραπούν σε ευέλικτο προσωπικό για την κάλυψη των κενών, που το Υπουργείο όφειλε να καλύψει με προσλήψεις μόνιμων κι αναπληρωτών εκπαιδευτικών,θυσιάζονται οι ανάγκες των μαθητών και θεσμοί γκρεμίζονται αντί να ενισχύονται»

Συνάντηση ΔΣ ΔΟΕ με Ε. Βενιζέλο


Χθες το ΔΣ της ΔΟΕ είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο θέτοντας του σειρά όπως ζητημάτων, όπως της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, της οικονομικής και επιστημονικής τους υποβάθμισης, της κατάργησης του Ολοήμερου Σχολείου, των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, της καθυστέρησης της υλοποίησης των αποσπάσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών, των προβλημάτων που δημιούργησαν στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς οι μετατάξεις και της απουσίας λειτουργίας της Ειδικής Αγωγής.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ωστόσο τόνισε ότι «το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

«Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις. Και μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο», είπε.

Χαρακτήρισε επίσης ως μη διαπραγματεύσιμα, το ολοήμερο σχολείο και τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία διαβεβαιώνοντας ότι ως πυλώνας της κυβέρνησης και ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή».

Κοινό μέτωπο καθηγητών και δασκάλων


Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΟΙΕΛΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα, 16/9 και την Τρίτη, 17/9.

Για την επόμενη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Πηγή:ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: