Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΕ: Το υπ. Παιδείας δεν έχει καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα

Σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» καλεί τους δασκάλους το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά από συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Σ. Κεδίκογλου Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αμέσως μετά, «η συνάντηση επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έχουμε αντιληφθεί: το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα».
Μεταξύ άλλων το δ.σ. κατηγορεί το υπουργείο πως «έχει καταφέρει να οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα όριά τους» και ειδικότερα ζητά να γίνει άμεσα νέος γύρος αποσπάσεων.
Όπως λέει, «για το θέμα των ανύπαρκτων, επί της ουσίας, αποσπάσεων που έχει υποβάλει σε απίστευτη φυσική και ψυχολογική ταλαιπωρία και έξοδα πλήθος εκπ/κών, ο κ. υφυπουργός απάντησε με τα γνωστά "επιχειρήματα" της μη αναγκαιότητάς τους, δίχως να καταλαβαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται καλύπτουν κενά της εκπαίδευσης.
»Μετά από πολύ μεγάλη πίεση μίλησε για πιθανότητα β΄φάσης για δασκάλους και νηπιαγωγούς και α΄φάσης για ειδικότητες δίχως να προσδιορίζει το πότε, το αν και σε ποιο αριθμό».

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ο υφυπουργός «επιβεβαίωσε τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου αφού παραδέχτηκε ότι θα λειτουργήσει, επί της ουσίας, μόνο με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων».

Η ομοσπονδία αναφέρει ακόμη πως «η φραστική "στήριξη" της Πρωτοβάθμισας Εκπαίδευσης και η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ωραρίου δεν καθησυχάζουν και δεν πείθουν κανέναν».

Γνωστοποιεί ακόμη πως το δ.σ. «έθεσε το θέμα των ασκούμενων, από τη διοίκηση, πιέσεων προς τους συλλόγους διδασκόντων για κάλυψη των κενών με "απασχόληση" μαθητών πέραν του διδακτικού τους ωραρίου και τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και τα όσα αφορούν το διδακτικό ωράριο ορίζονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Καταλήγοντας, η Διδασκαλική Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς «σε αγωνιστική επαγρύπνηση και σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. ώστε να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στις μνημονιακές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης».

 Πηγή: http://www.thepressproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: