Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ζητάμε την ακύρωση του Προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ στο σχολείο μας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «ΠΛΑΤΩΝ»  ΣΤΟ 60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Το Πρόγραμμα «Ε.Υ.Ζ.Η.Ν.» άρχισε να εφαρμόζεται και φέτος στο σχολείο μας. Ζητήθηκε ήδη η έγγραφη συναίνεση των γονέων τόσο για τη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα, όσο και για μια συγκεκριμένη άσκηση φυσικής κόπωσης για την οποία εκφράστηκαν αντιδράσεις λόγω της επικινδυνότητας της για τα παιδιά. Το Πρόγραμμα ορίζεται ως έρευνα «για την αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης, φυσικής κατάστασης, των συνηθειών διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Πλάτων» του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, μετά από αναζήτηση για το εν λόγω αμφιβόλου προέλευσης και αποτελεσματικότητας Πρόγραμμα, εκφράζει τις σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του για την εφαρμογή του στο σχολείο μας.
Γνωρίζει πως ήδη έχουν εκφραστεί σοβαρότατες αντιρρήσεις από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει απαιτηθεί η ακύρωσή του.
Μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:
Η υποχρεωτική ή μη διενέργεια του για τα Σχολεία, η τήρηση των ατομικών δελτίων για τους μαθητές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του my shool, ποια είναι η αξιοποίηση-τύχη τους στο υπουργείο παιδείας, ποια είναι η σχέση των λεπτομερών στοιχείων που καταγράφονται με τις διατροφικές συνήθειες για τις οποίες δεν υπάρχουν νόρμες από το υπ. Παιδείας, κ.ά. 
· Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί τους γονείς να μη λάβουν μέρος στην διαδικασία του Προγράμματος Ευ Ζην 
· Καλεί το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης «Αριστοτέλη» και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας να αντιδράσουν και να ακυρώσουν την υλοποίηση του προγράμματος. 
· Καλεί το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας να αντιδράσει στην εν λόγω «υποχρέωση»
· Καλεί τον διευθυντή να ενημερώσει την Α’ Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την αντίδραση των γονέων και Κηδεμόνων.


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Πλάτων» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: