Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γονείς, η Συμβουλευτική για παιδιά ήρθε κοντά μας!


Μια αξιόλογη υπηρεσία για το Παιδί και τους γονείς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην περιοχή μας. Διαβάστε με προσοχή την επιστολή που δημοσιεύουμε. Όσοι ενδιαφέρονται για συναντήσεις συμβουλευτικής για τα παιδιά στα θέματα που περιγράφονται παρακάτω, μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και η έδρα της "Ομάδας της Γραμμής 11525 Μαζί για το Παιδί" βρίσκεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης στο παλιό Φρουραρχείο, στο Σταθμό Λαρίσης, Δομοκού και Φιλαδελφείας, στο κέντρο της Αθήνας.
Στα αριστερά στη φωτο, υπάρχει η ανακοίνωση για τις συναντήσεις με τους γονείς.

Η Ομάδα της Γραμμής ΄11525 Μαζί για το Παιδί'


Με αυτή την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση Ένωση Μαζί για το Παιδί, λειτουργεί την Πανελλαδική Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί για μητέρες/γονείς, παιδιά κι εφήβους.
Ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους ειδικά εκπαιδευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές και στις δύο υπηρεσίες είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους, η άσκηση βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα προβλήματα των παιδιών που σχετίζονται με το σχολείο,  και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κόσμο των ανηλίκων.
Η Γραμμή 11525 λειτουργεί από το 2009, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Η υπηρεσία γίνεται χωρίς χρέωση από την Ένωση, ενώ η χρέωση της κλήσης σας από σταθερά του ΟΤΕ είναι μόνο μία αστική μονάδα από όπου και να καλείτε.  Ακόμα, η Γραμμή 11525 δέχεται κλήσεις για λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Τέλος, όπου το ζήτημα που σας απασχολεί αφορά σε άλλη υπηρεσία, κάνουμε παραπομπές σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς για παιδιά και εφήβους σε όλη την Ελλάδα.
Στο Συμβουλευτικό Κέντρο για Μητέρες/Γονείς, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν για τα ίδια θέματα,  ενώ προσφέρονται Ομάδες Γονέων με στόχο τη στήριξη και την καθοδήγηση γονέων, καθώς και Ψυχο-Eκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση. Επίσης, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς και μόνο, ή τους εφήβους. Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι και πάλι δωρεάν. Τέλος, το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων, διεξάγει παρουσιάσεις και σεμινάρια στους χώρους των σχολείων της Αττικής.
Η λειτουργία των πιο πάνω υπηρεσιών γίνεται δυνατή με χορηγούς τον ΟΤΕ, τα EEA GRANTS και το SOLIDARITY NOW. Οι υπηρεσίες στεγάζονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης στο παλιό Φρουραρχείο, στο Σταθμό Λαρίσης, Δομοκού και Φιλαδελφείας, στο κέντρο της Αθήνας. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και άλλες τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις - Άρσις, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Praxis - προσφέροντας άλλες κοινωνικές και νομικές υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.mazigiatopaidi.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammi@mazigiatopaidi.gr ή/και στο τηλέφωνο 11525.

Δεν υπάρχουν σχόλια: