Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο κήπος μας έχει στάρια, κρεμμύδια, σκόρδα...



Αυτό το Σάββατο ούτε συννενοημένοι να είμαστε. Ο Παντελής πρωί-πρωί μάζεψε λεμόνια, από εκείνη τη λεμονιά που ο δήμος όλο λέει πως θα κλαδέψει και ποτέ δεν το κάνει. Χρειάστηκε σκάλα για να τα ψηλά. Τα μπουμπούκια έσκασαν ήδη και τα δέντρα μας, πορτοκάλια, λεμόνια, είναι γεμάτα.
Άκρη-άκρη ψηλώνει το στάρι που φύτεψε ο Παναγιώτης. Του έβαλα να δεσμευτεί. Τον Μάλη θα φωνάξουμε τα παιδιά να τους δείξει, να τους μιλήσει για το στάρι. Για αυτό το φύτεψε εξάλλου. Πάντα σε συννενόηση με τους δασκάλους μας...

Εγώ, η πρόεδρος άλλη τρέλλα έχω. Τα αρωματικά φυτά. Κι αυτά στην πλευρά της Τηλεφάνους μια χαρά τα πηγαίνουν. Άντεψαν το κρύο, μεγαλώνουν. Το δεντρολίβανο, οι λεβάντες, οι αγγελικούλες. Αργά αλλά μεγαλώνουν...

Εαρινή ισημερία, ερχομός της Άνοιξης και εμείς στο 60ο είπαμε να φυτέψουμε. Βγάλαμε τα μπρόκολα και τα μαρούλια. Τα βάλαμε στον κάδο κομποστοποίησης. Ω, ναι τον θέσαμε σε λειτουργία, αν και χρειαζόμαστε βοήθεια για να πετύχει.
Ο Γκάντζο και ο Παναγιώτης έσκαψαν τα αυλάκια, τα παιδιά μας φύτεψαν κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες, σέλινο. Προσθέσαμε στη γωνία και αμπαρόριζες.
Άνοιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: