Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Οι απαράδεκτοι εργολάβοι του δήμου Αθηναίων

 Μια τρομερή έκπληξη μας περίμενε το πρωί του Σαββάτου στο σχολείο μας. Το συνεργείο του δήμου που έκοψε τα μεγάλα δέντρα στην οδό Τηλεφάνους, αφού κάλυψε όλο το πζοδρόμιο με τα μεγάλα κλαδιά βρήκε την πανεύκολη λύση. Πέταξε μεγάλους κορμούς και μεγάλα κλαδιά μέσα στον κήπο του σχολείου! Μέσα στο κλειστό προαύλιο του σχολείου, πίσω από το Νηπιαγωγείο!
Η εύκολη για αυτούς λύση. Πανεύκολη, βρήκαν άδειο καθαρό χώρο και απλά πέταξαν σαν να ήταν σκουπιδότοπος.
Πριν δυο εβδομάδα η ομάδα κήπου, οι γονείς μαζί με τα παιδιά καθάρισαν το κομμάτι αυτό, επί της οδού Τηλεφάνους. Μάζεψαν τα σκουπίδια, έβγαλαν τα αγριόχορτα, μάζεψαν τα κλαδιά, έσκαψαν και πότισαν. Με λίγα λόγια ο χώρος ήταν καθαρός, έτοιμος για αυτό που είχαμε βάλει στόχο το Σάββατο 1 του Νοέμβρη. Να φυτέψουμε.
Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν ήρθαν οι Πικροδάφνες, οι Αγγελικούλες, οι Λεβάντες και το Δεντρολίβανο. Ήταν αδύνατον να περάσεις στον κήπο.
Ολόκληρος ο χώρος καλυμμένος μέχρι επάνω με κλαδιά δέντρων.
Κι αναρωτιόμαστε. Ο δήμος Αθηναίων που δίνει μετά τρόϊκας όλες τις δουλειές του σε εξωτερικά ιδιωτικά συνεργεία δεν δίνει πακέτο το έργο; Άλλη εργολαβία πρέπει να αναλάβει το συμμάζεμα στο χάλι της πρώτης εργολαβίας;
Φυσικά και έπρεπε να κοπούν τα δέντρα της Τηλεφάνους. Χρόνια είχαν να κοπούν και στην πρόσφατη κακοκαιρία έσπασαν μεγάλα κλαδιά με κίνδυνο για ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Ήρθαν λοιπόν από το δήμο την Παρασκευή, τα έκοψαν τα δέντρα. Αλλά τα πέταξαν εκεί που τους φάνηκε εύκολο. Μέσα στο σχολείο μας!
Μετά μας φταίει το δημόσιο...Ενώ τα ιδιωτικά συνεργεία μια χαρά την κάνουν τη δουλειά, έτσι; Δεν έχουν καμία ευθύνη για πρόκληση ατυχήματος, δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά αφού το χρήμα θα πληρωθεί έτσι κι αλλιώς από το δήμο. Ο οποίος υποτίθεται πως φροντίζει για το καλό μας. Όχι γιατί τους ψηφίζουμε, αλλά γιατί τους πληρώνουμε! Κάθε μήνα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να προσφέρουν προς το δημόσιο συμφέρον και όχι για να τα μοιράζουν σε προμηθευτές και εργολάβους.
Οι γονείς ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Ο Παναγιώτης και ο Γκάτζο έβγαλαν ένα-ένα τα τεράστια κλαδιά από τον κήπο μας. Με κόπο βέβαια. Και μετά οι δυο τους μαζί με τη Ματίνα και τη Ρούλα έσκαψαν και φύτεψαν.
Ο χώρος του κήπου ανήκεια και πάλι στο σχολείο μας. Με πικροδάφνες, αγγελικούλες, λεβάντα και δεντρολίβανο, αμπαρόριζα και ωραιόφυλλο.
Αλλά από το δήμο ζητάμε ευθύνες. Για να μην μείνει μόνο πάνω τους η ρετσινιά.
Ντροπή τους! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: