Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές οι γονείς τους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται για καθετί που αφορά τη μόρφωση τους και τη ζωή τους.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που αποφάσισαν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή.
Οι πραγματικοί υποκινητές των καταλήψεων είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Είναι αυτοί που υπακούοντας στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφεραν το «νέο λύκειο» και την «Τράπεζα Θεμάτων». Είναι αυτοί που ευθύνονται για τη φτώχεια και τον υποσιτισμό. Η πολιτική τους έχει φέρει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τα κρύα και ασυντήρητα σχολεία, τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Και δεν σταματούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη των γονιών, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της συνδιαχείρισης του αυτόνομου σχολείου που διαφημίζουν και υλοποιούν με βοηθό την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις. Σ’ αυτούς θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να στραφεί.

Καταγγέλλουμε εκείνους τους «αγανακτισμένους γονείς» που εμφανίζονται ξαφνικά, όταν οι μαθητές σηκώνουν κεφάλι. Καταγγέλλουμε εκείνους τους Διευθυντές που φέρνουν την Αστυνομία και καταδίδουν τους μαθητές τους, που αρνούνται τα αιτήματα των παιδιών και με αυταρχισμό απειλούν, βρίζουν και πετάνε έξω από το σχολείο του μαθητές.
Όλοι αυτοί ( Κυβέρνηση, Εισαγγελείς, ορισμένοι Διευθυντές και κάποιοι «αγανακτισμένοι γονείς») δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας. Τρομοκρατούνται και αντιδρούν γιατί οι μαθητές σήκωσαν το κεφάλι, αυτοί το έχουν σκύψει… Φοβούνται τους μαζικούς αγώνες και τη συλλογική πάλη των μαθητών για το παρόν και το μέλλον τους.
Καταδικάζουμε τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Καλούμε τους συλλόγους να πάρουν θέση. Όποιος νοιάζεται για το μέλλον αυτής της χώρας, το μέλλον της νέας γενιάς, πρέπει να σταθεί δίπλα στους μαθητές, να στηρίξει τα δικαιώματά τους και τους αγώνες τους, να καταδικάσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για το σημερινό σχολείο-φυλακή των ονείρων, της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: