Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με Σύλλογο Διδασκόντων, μάθαμε τα προβλήματα, καιρός για δράση

Σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση για όλα αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε ως γονείς και δάσκαλοι.

Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η στοχευμένη και με αιτία αδιαφορία των ιθυνόντων, καταρχήν του υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου του αρμόδιου δήμου Αθηναίων και της Σχολικής Επιτροπής της 4ης Κοινότητας για τα προβλήματα του σχολείου μας.
Ως Σύλλογος Γονέων καταγράψαμε τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχει το σχολείο μας. Είχαμε ήδη παραδώσει στη Σχολική Επιτροπή έγγραφο με τα αιτήματά μας, τώρα είναι πολύ πιο επιτακτικό να απαιτήσουμε.
Όπως έγινε φανερό δεν πρόκειται μόνο για ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στο οποίο δεν αλλάζουν το τύμπανο ή για το μελάνι που δεν υπάρχει για το 2ο φωτοτυπικό. Η αίθουσα της στήριξης μπάζει νερά, οι αίθουσες είναι παν βρώμικες, δεν υπάρχει αίθουσα για ενισχυτική διδασκαλία, ο δήμος δεν στέλνει εποπτικό υλικό, όπως μπάλες, αθλητικά είδη. Οι μπασκέτες είναι επικίνδυνες γιατί δεν δίνονται καινούργια προστατευτικά. Στις αίθουσες υπάρχουν κομπιούτερ που χάσκουν σαν σε μουσείο. Δεν δουλεύουν, δεν είναι σύγχρονα, δεν έχει γίνει επισκευή τους.
Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Στο χέρι των γονιών είναι πλέον να απαιτήσουν αυτά που ανήκουν το σχολείο μας. Υλικοτεχνική υποδομή. Και ας μην ξαναμασήσουν την καραμέλα λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν για διαγωνισμούς και αναθέσεις, υπάρχουν για δωρεές και ιδιώτες. Ας υπάρξουν και για τα σχολεία. Ας στείλουν τις υπηρεσίες του δήμου να βάψουν το σχολείο, ας στείλουν τους ηλεκτρονικούς να φτιάξουν τα κομπιούτερ, ας κάνουν διαγωνισμό να αγοράσουν καινούργια κομπιούτερ, ας δώσουν λεφτά για το τύμπανο στο φωτοτυπικό.
Αυτή είναι η δουλειά τους, να βρίσκουν λύσεις, Ας τις βρουν.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συζητήσουμε στο ΔΣ το πως συγκεκριμένα θα προχωρήσουμε για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω. Θα περιμένουμε τους γονείς στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: