Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Καλούνται οι διευθυντές να απέχουν από την αξιολόγηση

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης"

Τη Δευτέρα 24/11 και την Τετάρτη 25/11 έχουν κληθεί οι διευθυντές/ντριες του συλλόγου μας από το σχολικό σύμβουλο Πήλιουρα Παναγιώτη, Παρρά Βασιλική και Βασιλείου Ποτούλα αντίστοιχα, σε προαξιολογική διαδικασία. Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και όλοι οι άλλοι σύμβουλοι.
Οι «θεματοφύλακες» της παιδαγωγικής, την ώρα που η εκπαίδευση στενάζει από χιλιάδες κενά, όταν το υπουργείο αρνείται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το αυτονόητο δικαίωμα τους για παράλληλη στήριξη, όταν το σχολείο διαλύεται μπροστά στα μάτια τους, ασχολούνται στην εκπλήρωση του νέου ρόλου που το ΥΠΑΙΘ τους επίδωσε, του αξιολογητή. Αξιολογητές και μάλιστα χωρίς δικαιολογίες περί καλής αξιολόγησης, υπηρετώντας την αξιολόγηση στην πιο αποκρουστική, αντιπαιδαγωγική εκδοχή της. Αξιολογητές, όταν ξέρουν ότι η αξιολόγηση θα γκρεμίσει ότι απέμεινε όρθιο από το δημόσιο σχολείο μετά την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και είναι ο φερετζές για την απόλυση των μέχρι πρότινος συναδέλφων τους.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια και μέσα από τις πράξεις τους. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τη δουλειά μας! Δε θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν κι άλλο τις ζωές εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών!
Για το σκοπό αυτό:
-Οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24/11 και Τρίτη 25/11, στις 9.30 π.μ. στα γραφεία των σχολικών συμβούλων, Πατησίων 187, πλ. Αμερικής. Την Τετάρτη 26/11 η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 8.30 π.μ.
-Καλούμε τους διευθυντές να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία, να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους από τους επιθεωρητές, να μην υπογράψουν και να μην παραδώσουν το έγγραφο παραλαβής της πρόσκλησής τους σε συνάντηση για την αξιολόγησή τους. Καλύπτονται πλήρως να μην το κάνουν από την απεργία-αποχή.
-Κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 9.30-12.30, τη Δευτέρα 24/11 και την Τρίτη 25/11, και την Τετάρτη 26/11 από τις 8.30 ως τις 12.30, προκειμένου τα μέλη του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την Τετάρτη κηρύσσουμε και στάση εργασίας από 13.00-16.00 για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στην Α’ διεύθυνση στις 13.30
Συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησαν οι συναδέλφισσες προϊσταμένες νηπιαγωγείων στην Αλεξανδρούπολη που κλήθηκαν να αξιολογηθούν αλλά παρουσιάστηκαν όλες μαζί με το σύλλογό τους, και δήλωσαν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή. Εμπνεόμαστε από τη στάση των 600 (μέχρι στιγμής) συναδέλφων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του «Αριστοτέλη» που δηλώνουν απεργία-αποχή και αποφασίζουν με καθολικές ψηφοφορίες πολλές φορές, ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, καθώς και των χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τους διευθυντές και τις προϊσταμένες της Πάτρας που μετά από κινητοποίηση του σωματείου δεν συμμετείχαν καθολικά στις 3 συναντήσεις προαξιολογικής διαδικασίας. Ανάλογη αγωνιστική στάση κράτησαν οι συνάδελφοι/ισσες στην Πιερία, στη Δάφνη, στη Βέροια, στην Πάτρα, στο Ίλιον αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας που αντιστέκονται για να μην περάσει η αξιολόγηση. Το τέρας της αξιολόγησης θα νικηθεί από την αποφασιστικότητα, τη μαχητικότητα, τη συλλογικότητα μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνάδελφοι έστειλαν τα πρώτα μηνύματα νίκης.
Υπενθυμίζουμε ότι:
Η Δ.Ο.Ε έχει εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή. Για όλες τις ενέργειες υπάρχει γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας κυρίας Τσίπρα.
Σε ότι αφορά τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και προϊστάμενες – προϊσταμένους Νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή – προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών
Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.
Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: