Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καλωσόρισμα στο σχολείο με γενική συνέλευση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί φίλοι,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Πλάτων» εύχεται σε όλους μας καλή χρονιά. Μια χρονιά δύσκολη, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε.


Το δημόσιο σχολείο μετά από τρία χρόνια μνημονιακών πολιτικών βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Χωρίς δασκάλους, με εκατοντάδες κενά στα δημοτικά σχολεία- και στο δικό μας- με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται υπό μόνιμη απειλή απόλυσης. Με μνημονιακά απαγορευτικά για νέες προσλήψεις, με γελοίες διαδικασίες αποσπάσεων και μετακινήσεων που ΘΑ γίνουν. Χωρίς μέσα υλικοτεχνικής υποδομής από τις δημοτικές αρχές, αρμόδιες για την οικονομική διαχείριση, που μονίμως γκρινιάζουν πως δεν υπάρχουν κονδύλια αλλά τίποτε δεν κάνουν για αυτό. Χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς σχολικούς τροχονόμους. Χωρίς, χωρίς, χωρίς...  Στο ήδη ρημαγμένο κοινωνικό και εργασιακό τοπίο στο οποίο όλοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε, η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση έχει ορατό πια στόχο. Να αφήσει τα παιδιά, το μέλλον μας χωρίς μόρφωση και παιδεία.

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε πως η Χρονιά αυτή αρχίζει με καλύτερες συνθήκες. Δεν συμβαίνει αυτό. Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση πως δεν μπορούμε να δεχθούμε την κατάσταση αυτή. Όχι άλλο. Θέλουμε να ζούμε μέσα στο σχολείο, όχι να επιβιώνουμε υποταγμένοι. Για αυτό θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρές μάχες. Αν δεν το κάνουμε η καταστροφή στο μέλλον των παιδιών μας θα είναι ολοκληρωτική.

Με το καλωσόρισμα αυτό, θέλουμε να σας καλέσουμε στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση-γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων τον ερχόμενο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο προαύλιο του σχολείου μας. Για μια συζήτηση των αλλαγών που προωθούνται στην εκπαίδευση, τις αντιδράσεις-κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε για το δικό μας σχολείο.

Έχουμε φυσικά σκοπό να συνεχίσουμε την περυσινή δράση μας αλλά και να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα. Με τη δική σας πάντα ενεργή συμμετοχή. Θα διανεμηθούν άμεσα από το Σύλλογο οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες του Σαββάτου. Απαραίτητος όρος για να συνεχιστούν εφέτος με το ίδιο κόστος τα μαθήματα, είναι συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχής μαθητών, για αυτό σας παρακαλούμε να καταθέσετε έγκαιρα την αίτηση σε όποια δραστηριότητα θέλετε, με στόχο να αρχίσουν οι δραστηριότητες του Σαββάτου άμεσα.



Καλή και Αγωνιστική Σχολική Χρονιά σε όλους

Το ΔΣ τους Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πλάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: