Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Με νέα εγκύκλιο τελειώνουν τα Ολοήμερα σχολεία!

Η περιβόητη διευκρινιστική εγκύκλιος που ανέμεναν στα δημοτικά σχολεία για τη λειτουργία των Ολοήμερων έφθασε σήμερα. Πρακτικά οι τύποι του υπουργείου τελειώνουν τη λειτουργία των Ολοήμερων. Ξεκινώντας από τα λειτουγούντα ως "ΕΑΕΠ", δηλαδή αυτά που ανήκαν στη δοκιμαστική περίοδο, χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και τελείωναν τα μαθήματα με την προσθήκη των άλλων ειδικοτήτων, στις 2.00 το μεσημέρι. Για αυτά τα σχολεία, άρα και για το δικό μας, δεν προβλέπεται δάσκαλος. Όταν, όποτε κι εάν καλυφθούν τα κενά με τις άλλες ειδικότητες τις οποίες ως γνωστόν έχου μαζικά απολύσει γιατί έτσι απαιτεί η σύμβαση της τρόϊκας.
Για το τι ακριβώς λέει η εγκύκλιος κάντε κλικ στη φωτογραφία. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς τους γονείς είναι πως το υπουργείο Παιδείας βάζει ταφόπλακα στα Ολοήμερα σχολεία. Μας δουλεύουν κι όλας γράφοντας πως "το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά με άλλη εσωτερική δομή(κυρίως με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, κάτι που θα ολοκληρωθεί σταδιακά)". Πότε ακριβώς δηλαδή;
Όταν θα  ενταχθούν και τα ιδιωτικά σχολεία στο ΕΣΠΑ (νέες ρυθμίσεις νόμου); 
Το άλλο Σάββατο όλοι ο γονείς στη συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων στις 11.00 το πρωί. Να ενημερωθούμε για να δράσουμε. Φθάνει πια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: