Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στο δελτίο ειδήσεων της διαδήλωσης για την παιδεία είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε





Σε πείσμα των πολλών, επιμένω πως η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα για την επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση είχε κόσμο.
Όχι δεν ήταν χιλιάδες γονείς και δάσκαλοι. Ήταν όμως πολλοί. Αυτοί που άφησαν την απογευματινή βόλτα, τις πιεστικές υποχρεώσεις της οικογένειας, την ασφάλεια του καναπέ απέναντι από την τηλεοπτική οθόνη που συνεχίζει να ψεκάζει.
Ήταν πολλοί αυτοί που είδαν, κατάλαβαν πως αν εμείς, όλοι δεν σηκωθούμε, τα σχολεία μας θα κλείσουν. Σιγά-σιγά με το μαρτύριο της σταγόνας, αφού προηγουμένως έχουμε όλοι μας έχουμε ψεκαστεί με τις μεθόδους του δόγματος του σοκ.
Χθές το απόγευμα στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας μαζί με το Σύλλογο δασκάλων "Ο Αριστοτέλης", την Α΄ΕΛΜΕ και τη συμμετοχή της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων- Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα και της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, οι συγκεντρωμένοι είδαν, διάβασαν και άκουσαν το παραπάνω βίντεο. Φτιαγμένο από εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ εστιάζει σε όλα αυτά που ΔΕΝ ΛΕΝΕ αλλά όλοι ΕΜΕΙΣ ζούμε καθημερινά, στα σχολεία.
Όλοι εμείς που βρεθήκαμε χθές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξέρουμε πια πως η οικτρή κατάσταση στο καθένα από τα δικά μας σχολεία, δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Είναι ένα μόνο μικρό κομματάκι της πρωτοφανούς επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης. Κι αν δεν ενώσουμε όλα αυτά τα μικρά μεμονωμένα κομματάκια, να απαιτήσουμε και όλοι Εμείς οι Γονείς, το δικαίωμα μας στη μόρφωση των παιδιών μας, αύριο ίσως δεν θα υπάρχει σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: