Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τραγέλαφος του "σοβαρού" κράτους για το δημόσιο σχολείο


Η αλλοπρόσαλλη τακτική του υπουργείου Παιδείας, το χάος, η διάλυση, ο τραγέλαφος που λέγαμε χθές στη γενική συνέλευση, πιστοποιείται από την παρακάτω επιστολή του αιρετού συμβούλου στο ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι και θέλουν να πουν πως προωθούν αλλαγές στην εκπαίδευση; Ή τα κάνουν όλα αυτά έχοντας σκοτεινά σχέδια, να διαλύσουν μέσα σε χαοτικές τακτικές το δημόσιο σχολείο, μια ώρα αρχύτερα. 

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2013
Τάκης Ρουμπής
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας
Τηλ.: 6977393115
E-mail: takisroumpis@yahoo.gr
ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ                                                                            
ΚΟΙΝ.:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
Τις τελευταίες ημέρες στη Διεύθυνση Π.Ε Α΄ Αθήνας διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους. Μια Διεύθυνση που οδηγείται στη διάλυση καθώς δεν αποσπάστηκε και το απαραίτητο προσωπικό (από τις είκοσι περίπου περσινές αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η Διεύθυνση.
Πίνακες με προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιεί «νύκτωρ» ο αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης (χωρίς να ενημερωνόμαστε ως μέλη του ΠΥΣΠΕ ή αν ενημερωνόμαστε αυτό να γίνεται εκ των υστέρων) ανεβοκατεβαίνουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μη γνωρίζουν πού τελικά έχουν τοποθετηθεί.

- Εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι (με ή χωρίς δήλωση υπεραριθμίας) ποιος ξέρει από ποιον…
- Εκπαιδευτικοί βγαίνουν υπεράριθμοι στον α΄ πίνακα στις 19/9 (κατέβηκε ήδη από την ιστοσελίδα όπως κατέβηκε και ο πίνακας με τις τοποθετήσεις των ειδικών κατηγοριών και των αποσπάσεων εντός της Ειδικής Αγωγής) και στον β΄ πίνακα στις 21/9 δεν υπάρχουν τα ονόματά τους
- Εκπαιδευτικοί τοποθετούνται ως υπεράριθμοι σε σχολεία που δεν έχουν δηλώσει
- Εκπαιδευτικοί που αγνοείται η δήλωση προτίμησής τους και τοποθετούνται σε άλλα σχολεία ενώ τη θέση που επιθυμούν καταλαμβάνουν άλλοι με λιγότερα μόρια
- Εκπαιδευτικοί που στον ίδιο πίνακα εμφανίζονται και στη διάθεση και τοποθετημένοι σε σχολεία
- Εκπαιδευτικοί προσωρινά τοποθετημένοι σε σχολεία ενώ δεν φαίνονται τα ονόματά τους στους πίνακες
- Εκπαιδευτικοί που σύμφωνα με τον α΄ πίνακα (19/9) τοποθετήθηκαν σε σχολεία και έκαναν ανάληψη υπηρεσίας, στον β΄ πίνακα (21/9) δεν εμφανίζονται πουθενά
- Εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση από μετάθεση ή από απόσπαση δεν τοποθετούνται, ποιος ξέρει γιατί, ενώ υπάρχουν κενά
- Εκπαιδευτικοί που θα βγουν υπεράριθμοι από συγκεκριμένα σχολεία για συγκεκριμένα σχολεία!!!!!
- Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός …
Το κερασάκι στη τούρτα: έγγραφο της Διεύθυνσης με αριθμό πρωτοκόλλου 13640/20-09-2013 καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να στείλουν τις αναλήψεις υπηρεσίας των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν στις 19/9 μέχρι τη Δευτέρα 23/9 (ώρα 10.00) και στις 21/9 ανακοινώνονται νέες τοποθετήσεις με όσα περιγράφω παραπάνω.
Πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ως έχει τη δυνατότητα (Π.Δ 1/2003, άρθρο 10, παρ. 4) ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θέατρο αυτό του παραλόγου που παίζεται στη Διεύθυνση Π.Ε Α΄ Αθήνας.
Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία των εκπαιδευτικών και στην αναστάτωση μαθητών και γονιών που έχουν προκαλέσει όλα αυτά!
Τάκης Ρουμπής
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: