Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Θα στείλουμε τα παιδιά μας στα βρώμικα σχολεία;

Κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου γονείς και παιδιά πηγαίνουμε στα σχολεία μας. Για τον Αγιασμό και τα βιβλία μας...
Πώς όμως θα διαβούμε την πόρτα του σχολείου; Δεν υπάρχουν καθαρίστριες, τα σχολεία παραμένουν βρώμικα, ακαθάριστα από τον Ιούνη. Με κατσαρίδες νεκρές και ζωντανές, με σκουπίδια που κουβάλησε ο αέρας, με σκόνη στις τάξεις και τα θρανία.
Και γιατί δεν έχουμε καθαρίστριες; Γιατί ο δήμος Αθηναίων προτίμησε να ανακοινώσει πως έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του για το 2014 αλλά άφησε απλήρωτες τις καθαρίστριες! Και όχι μόνο αυτό. δεν φρόντισε να μπουν οι καθαρίστριες στα σχολεία όπως κάθε χρόνο, απλήρωτες μεν, αλλά με υποσχέσεις, την 1η του Σεπτέμβρη.
Δεν γνωρίζουμε αν δεν υπάρχουν πιστώσεις, δεν δόθηκαν χρήματα, δεν βρήκαν χρόνο, είναι προεκλογική περίοδος και άλλες πολιτικάντικες αηδίες του δήμου Αθηναίων.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα σχολεία μας είναι βρώμικα. Και σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε τα παιδιά μας στα σχολεία αν δεν φροντίσει ο δήμος, η Σχολική Επιτροπή ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος, να στείλει άμεσα τις καθαρίστριες στα σχολεία.
Μιλώντας και με άλλους προέδρους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προτείνουμε σε όλα τα σχολεία που δεν έχουν μόνιμες καθαρίστριες την πρώτη μας Παράσταση Διαμαρτυρίας στην 4η δημοτική κοινότητα, Αλεξανδρείας και Λένορμαν, στη Σχολική Επιτροπή.
Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί. Καλούμε όλους τους γονείς (που ενδιαφέρονται για την υγεία και καθαριότητα των παιδιών μας) να έρθουν στην πρώτη αυτή διαμαρτυρία.
Να ακούσουμε με τα αυτάκια μας γιατί δεν έχουν καθαρίστριες και τι προβλέπεται να γίνει. Κι αν χρειαστεί να πάμε αμέσως και στην Επιτροπή παιδείας του δήμου Αθηναίων.
Η πρόταση μας ωστόσο είναι σαφής.
Κανένας μαθητής σε βρώμικα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: