Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο δήμος Αθηναίων υποχρεούται να κάνει συμβάσεις με τις καθαρίστριες

φωτο 1

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα " Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.που δημοσιεύθηκε στις 26 Αυγούστου 2015,  (Αρ. Φύλλου 102), λύνει τα μυστήρια με την απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία.
Μετά την αναζήτησή μας και αυτά όλα που ακούσαμε ότι ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, ωφείλουμε να δώσουμε όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Γιατί βέβαια δεν μπορεί η Σχολική Επιτροπή να λέει στην Ένωση Γονέων πως περιμένει τη σύμβαση με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ενώ από εκεί έχει σταλεί ενημέρωση προς τις σχολικές επιτροπές από τις 11 Ιουνίου 2015(!)-φωτο 1- ότι πλέον δεν είναι αρμόδια για αυτό το θέμα.
φωτο 2
Η παραπάνω Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου -φωτο 2- αναφέρει ρητά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για το θέμα για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Από την σχολική χρονιά 2016 και μετά αλλάζει το καθεστώς και τα κονδύλια θα εγγράφονται πλέον στο υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα ο δήμος πρέπει να καλύψει αυτές τις ανάγκες (καθαριότητας στα σχολεία) και αν δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό τότε θα πρέπει να προσλάβει συμβασιούχους.
Αυτό τουλάχιστον είχαν πει στις καθαρίστριες τον Ιούνιο. Ότι, σιωπηλα(!), οι συμβάσεις τους θα ισχύσουν ως το τέλος του 2015. Και μετά; Βλέπουμε!!!!
Το ίδιο τους ενημερώνει από τον περασμένο Ιούνιο το Ίδρυμα με την ανακοίνωσή του -φωτο 3. 
φωτο 3
Επειδή το ζήτημα αρχίζει και παραγίνεται πολύπλοκο, τα σχολεία, οι δάσκαλοι, οι γονείς και κυρίως τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτε να μπουν σε βρώμικα σχολεία με κατσαρίδες σε όλες τις γωνίες.
Ας φροντίσει ο "υπεύθυνος" δήμος να δώσει άμεσα λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: