Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα "μπαλάκι" οι γονείς αλλά καταφέραμε να μάθουμε τι συμβαίνει με τις καθαρίστριες!

Σε συνέχεια όλων των προηγουμένων ενημερώσεων μέσω του blog μας, σας μεταφέρουμε και σήμερα τα αποτελέσματα των επαφών και της κινητοποίηση μας ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικού σχολείου. Τα μέλη του Συλλόγου, γονείς μετά το σχολείο πήγαμε στο γραφείο της αντιδημάρχου κυρίας Ηλιοπούλου, πολιτικής προϊσταμένης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία είναι αρμόδια και για τις σχολικές επιτροπές.
Αφού ακούσαμε-επειδή η κυρία Ηλιοπούλου δεν ήταν στο γραφείο της- την ενημέρωση ότι το θέμα κόλλησε στο  Ίδρυμα Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο δεν δίνει το πράσινο φως να ανανεωθούν οι συμβάσεις με τις καθαρίστριες, μάθαμε από εργαζόμενους του δήμου(το σωματείο) πως το θέμα κόλλησε στην Σχολική Επιτροπή του 4ου διαμερίσματος. Λίγο πριν μπούμε στο γραφείο της, μάθαμε επίσης πως όλοι οι δήμοι στην Αττική αλλά και όλα τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, πήραν την ευθύνη πολιτικά και προσωπικά και ανανέωσαν τις συμβάσεις με αποτελέσμα σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων να μην έχουν πρόβλημα. Εκτός από την 4η δημοτική κοινότητα.
Το γεγονός επιβεβαίωσε λίγη αργότερα η ίδια η αντιδήμαρχος για το παιδί, κυρία Ηλιοπούλου, η οποία μας δέχθηκε στο γραφείο της. Είμαστε εκεί, γονείς από το 60ο δημοτικό και γονείς από το 145ο δημοτικό που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η κυρία Ηλιοπούλου αφού μας ενημέρωσε για το ζήτημα, όπως ακριβώς τα γνωρίζαμε και έχουμε ήδη ενημερώσει στις προηγούμενες αναρτήσεις μας, δηλαδή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 26 Αυγούστου, τη μη έκδοση υπουργικής απόφασης την οποία απαιτούσε το Ίδρυμα του υπ. Παιδείας, μας είπε το πως ο δήμος αποφάσισε να αντιμετωπίσει έκτακτα το ζήτημα. Με απόφαση το Σαββατοκύριακο έστειλε τις 35 συμβασιούχες καθαρίστριες των δρόμων στο 4ο διαμέρισμα να καθαρίσουν τα σχολεία, τουαλέτες κατά κύριο λόγο, για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ! Ελπίζοντας πως το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ώρες.
Η κυρία Ηλιοπούλου δεσμεύθηκε ότι θα μάθει από την 4η σχολική επιτροπή γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ανανεώσει τις συμβάσεις αλλά δεν δεσμεύθηκε (γιατί είπε δεν μπορεί) να ζητήσει από τη σχολική επιτροπή να το πράξει. Δηλαδή όλες οι σχολικές επιτροπές των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Αθηναίων, πήραν την ευθύνη και ειδοποίησαν τις καθαρίστριες να καθαρίσουν τα σχολεία, με τη δέσμευση πως όταν λυθεί το διαδικαστικό με το Ίδρυμα και τη σύμβαση ανάθεσης στο δήμο Αθηναίων θα τις πληρώσουν. Όλες οι δημοτικές Κοινότητες εκτός από την 4η η οποία χθές το βράδυ (Κυριακή) αποφάσισε πως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.
Οι γονείς του 60ου που ειμαστε στο δήμο στην οδό Λιοσίων πήραμε επιτόπου απόφαση και το απόγευμα στις 6.30 καλούμε σε κινητοποίηση στη Σχολική Επιτροπή της 4ης δημοτικής κοινότητας. Για να έχουν αύριο τα σχολεία μας τις καθαρίστριες τους και τα παιδιά μας να μπορούν να μπουν άφοβα στο σχολείο τους....
Και μια τελευταία παρατήρηση. Οι υπηρεσίες του δήμου, όλες ανεξαιρέτως προσπαθούσαν να στρέψουν τους γονείς για κινητοποίηση και διαμαρτυρία στο υπουργείο παιδείας. Όταν τους είπαμε ότι πήγνα κάποιοι άλλοι εκεί και γνωρίζουμε πως ήδη εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, το έριξαν στο σορολόπ....Ρωτήστε και τους γονείς που ήταν εκεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: