Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Θα πάρουμε την ευθύνη οι γονείς να στείλουμε τα παιδιά μας στα βρόμικα σχολεία;



Γονείς από τρια δημοτικά σχολεία της Ακαδημίας Πλάτωνα, 66ο, 56ο και 60ο, δάσκαλοι μέλη του Συλλόγου "Αριστοτέλης" και συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων βρέθηκαν χθές Τετάρτη το πρωί για παράσταση διαμαρτυρίας στη Σχολική Επιτροπή της 4ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Παρ΄ ότι η "κινητοποίηση" αυτή είχε αναγγελθεί επίσημα τουλάχιστον από τον "Αριστοτέλη", οι υπεύθυνοι των Σχολικών Επιτροπών δεν βρίσκονταν εκεί. Ενημερωθήκαμε όλοι ότι για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία ενημερώθηκε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μόλις την περασμένη Δευτέρα.
Μάθαμε επίσης πως το ζήτημα των καθαριστριών έμεινε άλυτο από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς η σχολική χρονιά 2015-2016 συμπεριλήφθηκε ξαφνικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο τέλος σε όσα ίσχυαν ως πέρυσι. Δηλαδή οι πληρωμές γίνονται από το Ίδρυμα Νεότητας και Διά Βίου Εκπαίδευσης και οι αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο για τους ΟΤΑ θα αφορούν τις σχολικές χρονιές από το 2016 -2017 και μετά. Το Ίδρυμα αρνείται να υπογράψει σύμβαση με το δήμο Αθηναίων επειδή δεν βγήκε υπουργική απόφαση. Και ο δήμος Αθηναίων δεν προσλαμβάνει τις συμβασιούχες καθαρίστριες γιατί, λέει, περιμένει μια απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με αυτόν τον τρόπο γονείς, δάσκαλοι και κυρίως τα παιδιά μας, αφήνονται στους κινδύνους των βρόμικων σχολείων χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους να βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί το πρόβλημα. Χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη ως αρμόδιος φορέας για τα σχολεία.
Ζητήσαμε από τη Σχολική Επιτροπή η οποία διαβεβαιώνει πως "πιέζει" από την πλευρά της, να εισηγηθεί στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να μην ανοίξουν τα σχολεία αν δεν μπουν καθαρίστριες. Η ΔΕΠ να εισηγηθεί στο δήμο Αθήνας που είναι ο μόνος αρμόδιος να κρατά ανοιχτά τα σχολεία ή να κλείνει για λόγους επικινδυνότητας, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων που δεν έχουν καθαρίστριες.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του '60 δημοτικού σχολείου θα συζητήσει αύριο Παρασκευή τη δική του πρόταση προς τους γονείς του σχολείου μας.
Με δεδομένο ότι έγιναν προτάσεις μήπως οι "γονείς καθαρίσουμε τα σχολεία", ας σκεφτούμε καλύτερα ποιοι γονείς θα πάνε την Τρίτη το πρωί να καθαρίσουν τις τουαλέτες του δημοτικού. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι να καθαριστεί μια φορά το σχολείο αλλά τι θα γίνεται κάθε ημέρα. Στο προαύλιο, τις τάξεις, τις τουαλέτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: