Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας
Αγαπητοί γονείς.
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και για ακόμη μια φορά η έναρξή της συνοδεύεται με χιλιάδες προβλήματα στα σχολεία.
 Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με λιγότερα χρήματα και υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με λιγότερα τμήματα και παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες «κλουβιά», χωρίς μεταφορά, τα ολοήμερα θα υπολειτουργήσουν με παιδιά στοιβαγμένα ανά 40 και 50, χιλιάδες παιδιά θα στεγαστούν σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν από την πείνα.
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της εγκατάλειψης των σχολείων, εκ μέρος των κυβερνόντων και των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται σε βάρος των παιδιών μας με την μη υπογραφή των συμβάσεων των καθαριστριών.
Γνωρίζουμε όλοι ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην παιδεία, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση δυσχεραίνει καθώς οι οικογένειες  βρίσκονται κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας και των φόρων που συνεχώς μεγαλώνουν με νέα μέτρα και νέα μνημόνια.
Αγαπητοί γονείς,
Δεν μας επιτρέπεται η απογοήτευσή, η αναμονή, οι ψεύτικες ελπίδες, η ανάθεση και η προσμονή λύσης από νέους σωτήρες. Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να σταματήσει τα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται με σκοπό να διαλύσουν ότι απέμεινε από την δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!
Κάθε σύλλογος Γονέων να προχωρήσει  στην καταγραφή των προβλημάτων του σχολείου του, να σχεδιάσει την δράση του για το επόμενο διάστημα, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.
Ο κάθε Σύλλογος να πάρει πρωτοβουλίες και να στηρίξει δράσεις αλληλεγγύης για τις οικογένειες που δοκιμάζονται από τις συνέπειες τις κρίσεις, να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν εκπαίδευση, να γίνει πολέμιος της λογικής "βάζω το χέρι στην τσέπη για να σωθεί το σχολείο" ή του "ο σώζων εαυτό σωθήτω", να στηρίξει και να οργανώσει τον αγώνα για να προστατευτεί η λαϊκή οικογένεια, να γίνει παράδειγμα συλλογικού αγώνα.
Συμφωνούμε με τις διεκδικήσεις τις Α.Σ.Γ.Μ.Ε. και
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
·         Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
·         Άμεση ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των καθαριστριών.  Άμεση τροποποίηση των συμβάσεων από συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου, λόγω του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
·         20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27άρια και 30άρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
·         Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
·         Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
·         Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.
·         Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων.
·         Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών - φοιτητών με τα ΜΜΜ.
·         Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
·         Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές, με προτεραιότητα τις πιο λαϊκές συνοικίες και δήμους».       

Δεν υπάρχουν σχόλια: