Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Και ο ...αρμόδιος αγώνα θέλει...

Μετά την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία γονιών από πολλά δημοτικά σχολεία της 4ης δημοτικής Κοινότητας χθές το απόγευμα στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, βρέθηκε λύση για τις καθαρίστριες. Καλούνται σήμερα να υπογράψουν ένα "προσωρινό" χαρτί για να αναλάβουν δουλειά στα σχολεία μας το μεσημέρι!
Τα μέλη της σχολικής επιτροπής χθές προσπαθούσαν να "πείσουν" τους εξαγριωμένους γονείς πως δεν μπορούν να λάβουν ευθύνη και να βάλουν στα σχολεία "ανασφάλιστες" και "απλήρωτες" συμβασιούχες καθαρίστριες. Πως οι άλλες σχολικές επιτροπές των άλλων δημοτικών κοινοτήτων "παρανόμησαν". Πως δεν έχουν στα χέρια τους την αναγκαία υπουργική απόφαση του υπ. Παιδείας που αποσαφηνίζει το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων για την οποία εργασία και πληρωμή είναι αρμόδιο το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Κάτω από την αφόρητη πίεση των γονιών που εξήγησαν με οργισμένο τρόπο πως μπορεί να σκάσει η υγιεινομική βόμβα στα σχολεία, πως ουδόλως τους ενδιαφέρει αν φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση που αδιαφόρησε για ένα τόσο μείζον ζήτημα και τα φόρτωσε στον κόκκορα, πως ουδόλως νοιάζεται για τη "θεσμική ευθύνη" των νομικών προσώπων του δήμου που ναι μεν εκλέγονται αλλά αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί από αυτό, "δεσμεύθηκαν" πως αν σήμερα δεν είναι στο σχολείο οι καθαρίστριες θα εισηγηθούν να κλείσουν τα σχολεία. Δηλαδή πάλι το μπαλάκι στους γονείς...
Στο εύλογο ερώτημα γονέων πως μπόρεσαν να "παρανομήσουν" πέρυσι και προπέρσι, όταν η ίδια σχολική επιτροπή της 4ης Κοινότητας αποδέχθηκε να μπουν την 1η Σεπτεμβρίου οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία και να εργαστούν ανασφάλιστες και απλήρωτες από την 1η ως και τις 17 Σεπτεμβρίου, δεν μπορούσαν να απαντήσουν! Εξαιρούμε τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Διονύση Κολιόπουλο γιατί είναι νέος πρόεδρος και κατανοούμε τη βαριά ευθύνη που αισθάνεται, όπως και τα όσα οικονομικά μπάχαλα βρήκε στη Σχολική Επιτροπή του 4ου διαμερίσματος.
Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε τα γελάκια, τις ειρωνίες και τις ανοησίες που εκτόμιζαν τα παλιά μέλη της Σχολικής Επιτροπής που έδειχναν να αντιμετωπίζουν τους οργισμένους γονείς σαν πρόβατα προς σφαγή!
Οι καθαρίστριες αναμένεται να μπουν στα σχολεία σήμερα το μεσημέρι. Από όσα ακούσαμε χθές από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής περιμένουμε με ενδιαφέρον να πράξουν αυτό που επί μια ώρα έλεγαν. Να αγωνιστούν μαζί με τους γονείς για να γίνουν οι καθαρίστριες μόνιμες στα σχολεία μας! Ώστε να μην είναι ανασφάλιστες και απλήρωτες, όπως και οι ίδιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: