Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δάσκαλοι "κλείνουν" δικαίως αύριο τα σχολεία!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης", σε αντίθεση με όλους τους αρμόδιους φορείς που μέχρι σήμερα ακούσαμε, ανέλαβε την ευθύνη του. Κηρύσσει στάση εργασίας για αύριο Τρίτη από τις 8.00 ως τις 10.00 το πρωί, απαιτώντας με αυτό τον τρόπο να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Η ανακοίνωση του "Αριστοτέλη"
Στον αέρα βρίσκεται η καθαριότητα των σχολείων από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι συμβασιούχες καθαρίστριες δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμα, με αποτέλεσμα τα σχολεία να έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 11/9 και να μην έχουν καθαρίστριες.
Το πρόβλημα στην πραγματικότητα είναι τεράστιο. Τα σχολεία δεν έχουν καθαριστεί στοιχειωδώς από τον Ιούνιο, με ότι σημαίνει αυτό για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Ταυτόχρονα, τα σχολεία άνοιξαν, οι μαθητές και οι μαθήτριες άρχισαν να χρησιμοποιούν τους σχολικούς χώρους (τουαλέτες, κ.λπ.) και δεν υπάρχει σε πλήθος από αυτά, προσωπικό για να τα καθαρίσει!
Για να μην γίνει το πρόβλημα εκρηκτικό και να μην φανεί η απόλυτη απαξίωση του κράτους προς τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία, ορισμένα από αυτά έχουν καθαριστεί με εντελώς παράνομο τρόπο. Γονείς και καθαρίστριες χωρίς πρόσληψη, χωρίς ασφάλιση και χωρίς προστασία, έχουν αναλάβει το ζήτημα.
Ακόμα και σήμερα, οι διαβεβαιώσεις γίνονται τηλεφωνικά, προφορικά, ανάλογα με το γνωστό και το φίλο που έχει ο καθένας σε κατώτερα ή ανώτερα στρώματα της κυβέρνησης!!! Καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία ανάληψη ευθύνης, καμία επίσημη καθοδήγηση για το τι πρέπει να γίνει. Στο δήμο της Αθήνας τα σχολεία είναι βρώμικα ή έχουν καθαριστεί από τις καθαρίστριες χωρίς αυτές να έχουν προσληφθεί, με προσωπικές διαβεβαιώσεις, με εκβιασμούς, με προτροπές για πολιτική επιείκεια!


Ο σύλλογός μας κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας διευκολυντική για τα μέλη του γιατί θεωρούμε ότι το 2015 το δικαίωμα στην καθαριότητα δεν είναι πολυτέλεια ούτε μπορεί να δίνεται ανάλογα με την περίσταση. Ως σωματείο έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι γνωρίζουμε τις πολιτικές επιδιώξεις αυτής της υπόθεσης. Στόχος να αγανακτήσει ο πολίτης και να δεχτεί από ανάγκη να μπει ιδιωτικό συνεργείο που θα πληρώσουν οι γονείς ή συνεργεία καθαριότητας όπου οι συνθήκες και όροι εργασίας είναι δουλεμπορικοί.
Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και τις γνωρίζουν όλοι:

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών-καθαριστριών, με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
· Κανένας εργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία
· Μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών και όχι εντατικοποίηση της δουλειάς τους
· Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων
· Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
· Άμεση τροποποίηση των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου
· Με τους αγώνες μας θα υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα των μαθητών μαςσε δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση



Για το ΔΣ

Η πρόεδρος               Η γραμματέας

Ρέππα Ντίνα         Γράφου Ματίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: